Εισαγωγή Online Video Σε Έγγραφο του Word

How To Insert A Online Video In Word

Όλοι πιστεύω θα έχουμε αναρωτηθεί εάν υπάρχει τρόπος για να εισάγουμε ένα video σε ένα έγγραφο του Word.  Όχι μόνο στις παρουσιάσεις μας ή παρουσιάζοντάς τα στο διαδίκτυο.  Λοιπόν, με το Νέο Office έχουμε τη δυνατότητα!!! Τα βήματα που χρειάζονται περιγράφονται παρακάτω.

Για να εισάγουμε ένα Online Video θα πρέπει να επιλέξουμε το tab Insert (Εισαγωγή) και από την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Media (Μέσα) επιλέγουμε την εντολή Online Video όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα.

Αφού επιλέξουμε την εντολή εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Insert Video (Εισαγωγή Video) όπου έχουμε τις εξής τρεις (3) επιλογές:

  • Bing Video Search (Search the web)-(Μηχανή Αναζήτησης Video Bing)
  • YouTube (The largest worldwide video-sharing community)-(Η μεγαλύτερη παγκόσμια κοινότητα διαμοιρασμού Video)
  • From a Video Embed Code (Paste the embed code to insert a video from a web site)-Από Κώδικα Ενσωμάτωσης Video (Επικόλληση ενσωμάτωσης κώδικα για εισαγωγή video από τοποθεσία ιστού)

01

  • Bing Video Search (Search the Web)- (Μηχανή Αναζήτησης Video Bing):

Στην περιοχή αναζήτησης στα δεξιά του παραθύρου πληκτρολογούμε την λέξη κλειδί από το video το οποίο αναζητάμε. Για το παράδειγμά μου έχω πληκτρολογήσει τη λέξη κλειδί “The Dark Knight Rises” και έχω πατήσει το πλήκτρο Enter. Σε λίγα δευτερόλεπτα τα αποτελέσματα της λέξεως κλειδί έχουν εμφανιστεί. Η μηχανή αναζήτησης Bing μας ενημερώνει ότι τα αποτελέσματα είναι 39100. Όταν πλοηγούμαστε πάνω από κάθε video έχουμε μία σύντομη περιγραφή του video, και αφού επιλέξουμε τον μεγεθυντικό φακό μπορούμε να προ-επισκόπησουμε το video σε μεγαλύτερες διαστάσεις όπως επίσης να πατήσουμε το κουμπί Play για να το παρακολουθήσουμε. Εάν είμαστε ικανοποιημένοι από το video μπορούμε να κάνουμε ένα διπλό κλικ πάνω του έτσι ώστε να εισαχθεί στο έγγραφό, ή να πατήσουμε στο πλήκτρο Enter.

02a

  • YouTube (The largest worldwide video-sharing community):

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το YouTube για να εισάγουμε ένα video στο έγγραφό μας. Η λέξη κλειδί κλειδί στο παρακάτω παράδειγμα είναι “The Amazing Spiderman” όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα.

03

From a Video Embed Code (Paste the embed code to insert a video from a web site)-Από Κώδικα Ενσωμάτωσης Video-(Επικόλληση ενσωμάτωσης κώδικα για εισαγωγή video από τοποθεσία ιστού):

Με αυτήν την επιλογή, θα πρέπει να πλοηγηθούμε στο Διαδίκτυο έτσι ώστε να εντοπίσουμε το video που θέλουμε να εισάγουμε. Τότε θα πρέπει να δώσουμε την εντολή να αντιγράψουμε τον Embed Code (Κώδικα Ενσωμάτωσης) και να επιστρέψουμε στο έγγραφό μας. Τότε θα πρέπει να επικολλήσουμε τον κώδικα χρησιμοποιώντας την εντολή Paste (Επικόλληση) ή τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl+V όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα.

04

Από τη στιγμή που έχει επικολληθεί ο κώδικας στα δεξιά της περιοχής της εντολής From A Video Embed Code (Από Κώδικα Ενσωμάτωσης Video), επιλέγουμε το βέλος στα δεξιά ή πατάμε το πλήκτρο Enter όπως μπορούμε να δούμε και παρακάτω.

05

Όποιον και από τρεις επιλογές επιλέξουμε για να εισάγουμε ένα video στο έγγραφό μας το video θα εισαχθεί στο έγγραφό μας στο Word όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

06

Το μόνο που απομένει να κάνουμε είναι να πατήσουμε στο κουμπί Play (Αναπαραγωγή) και το video θα ξεκινήσει να παίζει.

07

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το video σχετικά με την εντολή Insert Online Videos (Εισαγωγή Online Video) στο Word:

About officesmart

MVP: Honored with the MVP (Most Valuable Professional) for OFFICE SYSTEM title for the years 2011, 2012, 2013, 2014 and 2015 by Microsoft, for my contribution and commitment to the technical communities worldwide. Microsoft Master Specialist: This certification provides skill-verification tools that not only help assess a person's skills in using Microsoft Office programs but also the ability to quickly complete on-the-job tasks across multiple programs in the Microsoft Office system

Posted on September 19, 2012, in Microsoft Office 2013 Greek, Word Greek 2013 and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Comments Off on Εισαγωγή Online Video Σε Έγγραφο του Word.

Comments are closed.