Προτεινόμενα Γραφήματα Στο Excel 13

Recommended Charts in Excel 13

Θυμάστε τον Σύμβουλο Γραφήματος (Chart Advisor), μία δημοσίευση που είχα κάνει παλιότερα για ένα πρόσθετο που μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε στο Excel, έτσι ώστε να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ένα επαγγελματικό γράφημα, ώστε να απεικονίσουμε τα δεδομένα μας χρησιμοποιώντας τα προτεινόμενα γραφήματα;

Τώρα με το Excel 13, αυτό το χαρακτηριστικό είναι ήδη διαθέσιμο, έτσι ώστε να μην μπαίνουμε στον κόπο να το κατεβάζουμε και να το εγκαθιστούμε. Οι άνθρωποι από τα γραφεία του Microsoft Office Labs είχαν κάνει μάλλον πολύ καλή δουλειά με αυτό το πρόσθετο, έτσι ώστε να τους εμπνεύσει να το συμπεριλάβουν στην νέα έκδοση του Excel.

Τι χρειάζεται για να χρησιμοποιήσουμε αυτό το χαρακτηριστικό; Ασφαλώς δεδομένα.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να επιλέξουμε τα δεδομένα που θέλουμε να απεικονίσουμε σε ένα επαγγελματικό γράφημα. Τότε εάν δεν είμαστε σίγουροι ποιο γράφημα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χαρακτηριστικό Recommended Charts (Προτεινόμενα Γραφήματα). Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξουμε το tab Insert (Εισαγωγή) και έπειτα από την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Charts (Γραφήματα) να επιλέξουμε την εντολή Recommended Charts (Προτεινόμενα Γραφήματα) όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα.

01

Αφού έχουμε επιλέξει την εντολή Recommended Charts (Προτεινόμενα Γραφήματα), το παράθυρο διαλόγου Insert Chart (Εισαγωγή Γραφήματος) εμφανίζεται. Το tab Recommended Charts (Προτεινόμενα Γραφήματα) είναι ενεργοποιημένο στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου όπως μπορούμε να δούμε και παρακάτω. Ανάλογα με τα δεδομένα μας στο φύλλο εργασίας μας, τα πιο σχετικά γραφήματα με τα δεδομένα μας εμφανίζονται ακριβώς από κάτω, και στην δεξιά πλευρά του παραθύρου έχουμε μία μεγαλύτερη προεπισκόπηση του επιλεγμένου γραφήματος με μία αναλυτική περιγραφή ακριβώς από κάτω.

02

Μπορούμε να επιλέξουμε μία μικρή προεπισκόπηση γραφήματος από τα αριστερά του παραθύρου, όπου όλα εμφανίζουν και την περιγραφή τους έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποφασίσουμε ποιό γράφημα θα χρησιμοποιήσουμε.  Αφού επιλέξουμε ποιο θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, πατάμε στο κουμπί ΟΚ στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου και το γράφημα έχει εισαχθεί στο φύλλο εργασίας μας, όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα.

03

Εάν τα δεδομένα μας δεν μπορούν να απεικονιστούν σε γράφημα, όταν θα χρησιμοποιήσουμε την εντολή Recommended Charts (Προτεινόμενα Γραφήματα) θα εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Insert Chart (Εισαγωγή Γραφήματος) εμφανίζοντας το εξής μήνυμα:

“Recommendations are not available for the data you selected. To choose a chart type, click All Charts”

“Δεν υπάρχουν προτάσεις για τα δεδομένα που έχουμε επιλέξει.  Για να διαλέξουμε ένα τύπο γραφήματος να κάνουμε κλικ στην καρτέλα Όλα Τα Γραφήματα”

Έπειτα ακολουθούν όλοι οι πιθανοί λόγοι για τους οποίους δεν μπορεί να δημιουργηθεί το γράφημα.

04

Στην επόμενη δημοσίευση θα συνεχίσω την περιγραφή νέων χαρακτηριστικών στα γραφήματα, όπως τα μικρά εικονίδια που εμφανίζονται δίπλα από το επιλεγμένο γράφημα.

05

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το video σχετικά με το χαρακτηριστικό Recommended Charts (Προτεινόμενα Γραφήματα) στο Excel 13.

About Smart Office - philippospan

MVP: Honored with the MVP (Most Valuable Professional) for OFFICE SYSTEM title for the years 2011, 2012, 2013, 2014 and 2015 by Microsoft, for my contribution and commitment to the technical communities worldwide. Microsoft Master Specialist: This certification provides skill-verification tools that not only help assess a person's skills in using Microsoft Office programs but also the ability to quickly complete on-the-job tasks across multiple programs in the Microsoft Office system

Posted on October 8, 2012, in Excel Greek 2013, Microsoft Office 2013 Greek and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Comments Off on Προτεινόμενα Γραφήματα Στο Excel 13.

Comments are closed.