Δημιουργία Βίντεο MP4 από Παρουσίαση του PowerPoint 13

Σε μία προηγούμενη δημοσίευσή μου, είχα αναφερθεί στη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα αρχείο video από μία παρουσίασή μας με το PowerPoint 2010. Το μόνο μειονέκτημα ήταν ότι μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα αρχείο video Windows Media Video (.wmv). Ευτυχώς όμως με το PowerPoint 13, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα αρχείο MP4 από την παρουσίασή μας.

Παρακάτω θα περιγράψω τα βήματα γι’ αυτούς που δεν είχαν διαβάσει τη προηγούμενη δημοσίευση (η οποία ήταν στην Ελληνική γλώσσα) και γι’ αυτούς που την είχαν διαβάσει να φρεσκάρουν τη μνήμη τους.

Θα πρέπει λοιπόν να έχουμε ανοιχτή την παρουσίασή μας και έπειτα να επιλέξουμε το tab Αρχείο (File) για να περάσουμε σε προβολή backstage, και έπειτα από τα αριστερά του πτυσσόμενο μενού να επιλέξουμε την κατηγορία Εξαγωγή (Export) όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα.

Create A Video

Αφού επιλέξουμε την κατηγορία Εξαγωγή  (Export), από το κέντρο του μενού και κάτω από την κατηγορία Εξαγωγή (Export) επιλέγουμε την εντολή Δημιουργία Βίντεο (Create A Video) όπως μπορούμε να δούμε στην παρακάτω εικόνα.

 

Create A Video Details

Αφού επιλέξουμε την εντολή Δημιουργία Βίντεο (Create A Video) στα δεξιά του μενού εμφανίζονται οι επιλογές που μπορούμε να καθορίσουμε σχετικά με την ποιότητα ανάλυσης του βίντεο όπου είναι οι εξής:

 • Υπολογιστής & Οθόνες HD – Για προβολή σε οθόνη υπολογιστή, συσκευή προβολής ή οθόνη HD (Μεγάλη Ανάλυση 960 x 720)
   •     (Computer & HD Display) – For viewing on a computer monitor, projector, or high definition display (Large – 960 x 720).
 • Internet & DVD – Για αποστολή στο Web και εγγραφή σε τυπικό DVD (Μεσαία Ανάλυση 640 x 480 )
 •     (Internet & DVD) (For uploading to the Web and burning to standard DVD (Medium 640 x 480).
 • Φορητές Συσκευές – Ποιότητα βίντεο Microsoft Zune. Ενδέχεται να είναι δύσκολη η ανάγνωση κειμένου μικρού μεγέθους (Μικρή 320 x 240) Ανάλυση
 •     Portable Devices (Microsoft Zune video quality; Small text may be difficult to read (Small – 320 x 240)

Computer & HD Displays

Σε περίπτωση που έχουμε χρησιμοποιήσει χρονισμοί εναλλαγής διαφανειών και αφηγήσεις που τυχόν έχουμε κάνει, έχουμε την επιλογή να συμπεριληφθούν και αυτά στο βίντεο ή όχι επιλέγοντας την κατάλληλη εντολή όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

 • Να μην Χρησιμοποιούνται Χρονισμοί Και Αφηγήσεις Που Έχουν Εγγραφεί(Don’t Use Recorded Timings And Narrations)
 • Χρήση Παρουσιάσεων Και Αφηγήσεων Που Έχουν Εγγραφεί – (Use Recorded Timings And Narrations)
 • Εγγραφή Χρονισμών και Αφηγήσεων – (Record Timing And Narrations)
 • Προεπισκόπηση Χρονισμών Και Αφηγήσεις – (Preview Timing And Narrations)

Don't Use Recorded Timings

Αφού έχουμε ολοκληρώσει τις παραπάνω ρυθμίσεις μπορούμε να καθορίσουμε και το χρονικό διάστημα που θέλουμε να ξοδεύουμε σε κάθε διαφάνεια, χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα πλαίσια αυξομείωσης όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα.

Second Spents

Τέλος πατάμε στο κουμπί Δημιουργία Βίντεο (Create Video) όπως μπορούμε να δούμε και παρακάτω.

Create Video Icon

Αμέσως εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Δημιουργία Βίντεο (Create Video), όπου στο κάτω μέρος του παραθύρου δεξιά της εντολής Αποθήκευση Ως Τύπου (Save As Type) ανοίγουμε το πτυσσόμενο μενού για να ορίσουμε τη μορφή του βίντεο που επιθυμούμε. Οι δύο μορφές είναι MPEG-4 Video (*.mp4) και Windows Media Video (*.wmv). Επιλέγουμε την μορφή που θέλουμε, καθορίζουμε την τοποθεσία αποθήκευσης και το όνομα του αρχείου και πατάμε στο κουμπί Αποθήκευση (Save).

MPEG-4 Video

Ανάλογα με το μέγεθος της παρουσίασής μας, θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να γίνει η μετατροπή. Για την πορεία μετατροπής της παρουσίασής μας σε αρχείο βίντεο μπορούμε να ενημερωθούμε από τη γραμμή κατάστασής της εφαρμογής, όπως μπορούμε να δούμε και παρακάτω. Μπορούμε να ακυρώσουμε την μετατροπή πατώντας στο εικονίδιο x στα δεξιά που εμφανίζεται η πορεία μετατροπής του βίντεο.

Creating Video

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και το παρακάτω video σχετικά με την μετατροπή μιας Παρουσίασης του PowerPoint 13 σε μορφή video MP4 και WMV.

Create an MP4 Video From a PowerPoint Presentation

About Smart Office - philippospan

MVP: Honored with the MVP (Most Valuable Professional) for OFFICE SYSTEM title for the years 2011, 2012, 2013, 2014 and 2015 by Microsoft, for my contribution and commitment to the technical communities worldwide. Microsoft Master Specialist: This certification provides skill-verification tools that not only help assess a person's skills in using Microsoft Office programs but also the ability to quickly complete on-the-job tasks across multiple programs in the Microsoft Office system

Posted on December 20, 2012, in Microsoft Office 2013 Greek, PowerPoint Greek 2013 and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Comments Off on Δημιουργία Βίντεο MP4 από Παρουσίαση του PowerPoint 13.

Comments are closed.