Γρήγορη Απάντηση στο Outlook 13

Quick Response in Outlook 13

Θέλετε να απαντήσετε ή να προωθήσετε ένα μήνυμα χωρίς να χρειαστεί να φύγετε από το φάκελο των Εισερχομένων (Inbox); Ενοχλείστε από όλα τα ανοιχτά παράθυρα είτε της απάντησης είτε της προώθησης που καταλαμβάνουν αρκετό χώρο στην αρχική οθόνη του Outlook; Κυρίως όμως το γεγονός ότι πρέπει να τα κλείνουμε ένα προς ένα όλα τα ανοιχτά παράθυρα έτσι ώστε να επιστρέψουμε στο Outlook.

Τώρα με το Outlook 13 μπορούμε να απαντήσουμε άμεσα στα μηνύματά μας απευθείας από τον φάκελο των Εισερχομένων (Inbox), χωρίς την ανάγκη να ανοίξουμε ένα νέο παράθυρο για να απαντήσουμε ή να προωθήσουμε ένα μήνυμα.

Πώς μπορούμε να το επιτύχουμε;

Απλώς κάνουμε ένα κλικ πάνω στο μήνυμα που θέλουμε να απαντήσουμε ή να προωθήσουμε και στα δεξιά της οθόνης του Outlook εμφανίζεται το Παράθυρο Ανάγνωσης (Reading Pane) με μία προεπισκόπηση του μηνύματος όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε είτε Απάντηση (Reply), Απάντηση Σε Όλους (Reply All) είτε Προώθηση (Forward) όπως μπορούμε να δούμε και παρακάτω από την περιοχή της προεπισκόπησης.

Reply - Reply All - Forward

Αφού έχουμε επιλέξει μία από τις προαναφερόμενες αποκρίσεις με τη χρήση της Γρήγορης Απάντησης (Quick Response), το Παράθυρο Ανάγνωσης (Reading Pane) αντικαθίσταται από την περιοχή ώστε να συντάξουμε το μήνυμά μας και να το αποστείλουμε όπως βλέπουμε παρακάτω. Όλες οι διαθέσιμες λειτουργίες ενεργοποιούνται όταν κάνουμε χρήση της λειτουργία Γρήγορη Απάντηση (Quick Response), που σημαίνει ότι μπορούμε να μορφοποιήσουμε, να κάνουμε εισαγωγή συνημμένου και να χρησιμοποιήσουμε όλες τις υπόλοιπες διαθέσιμες λειτουργίες.

Quick Response

Εφόσον επιλέξουμε την λειτουργία Γρήγορης Απάντησης (Quick Response), στην περιοχή της Γρήγορης Απάντησης (Quick Response) και πάνω από τους παραλήπτες εμφανίζονται δύο κουμπιά: Pop Out (Αναδυόμενο) και Discard (Απόρριψη).

Εάν επιλέξουμε το κουμπί Pop Out (Αναδυόμενο), το μήνυμα θα εμφανιστεί σε ένα νέο ξεχωριστό παράθυρο όπως έχουμε ήδη συνηθίσει.

Εάν επιλέξουμε το κουμπί Discard (Απόρριψη) το μήνυμα που επεξεργαζόμαστε για απόκριση θα απορριφθεί.

Pop Out - Discard

Τι γίνεται όμως όταν χρησιμοποιούμε το χαρακτηριστικό της Γρήγορης Απάντησης (Quick Response) και έχουμε αρχίσει την πληκτρολόγηση της απόκρισης και έπειτα ξεκινάμε να κάνουμε κάτι άλλο;

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό εμφανίζεται που ονομάζεται Draft Indicator (Δείκτης Προχείρου) εμφανίζεται που μας ειδοποιεί ποια μηνύματα έχουμε ξεκινήσει να απαντάμε ή να προωθούμε αλλά δεν έχουμε ολοκληρώσει την επεξεργασία τους. Αφού έχουμε ξεκινήσει την απάντηση ή την προώθηση ενός μηνύματος εμφανίζεται η λέξη κλειδί Draft (Πρόχειρο) πάνω από το μήνυμα όπως μπορούμε να δούμε και παρακάτω. Αυτός ο δείκτης παραμένει μέχρι να αποστείλουμε το μήνυμα ή να το απορρίψουμε όπως έχει αναφερθεί και παραπάνω.

Draft

Με αυτό το επιπλέον χαρακτηριστικό γνωρίζουμε ποια μηνύματα που θέλουμε να απαντήσουμε ή να προωθήσουμε είναι μη ολοκληρωμένα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε αυτόν τον δείκτη και αυτόματα το μήνυμα που συντάσσαμε εμφανίζεται όπου αρχίζουμε και πάλι την σύνταξή του από το σημείο που το αφήσαμε.

Επίσης, όταν χρησιμοποιούμε το χαρακτηριστικό της Γρήγορης Απάντησης (Quick Response), ένα νέο tab εμφανίζεται με την ονομασία Compose Tools (Εργαλεία Σύνταξης) με όλες τις διαθέσιμες εντολές έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε και να αποστείλουμε το μήνυμά μας. Να έχετε υπόψη όμως ότι δεν είναι διαθέσιμες όλες οι εντολές στο tab Compose Tools (Εργαλεία Σύνταξης) λόγω του μη διαθέσιμου χώρου.

Compose Tools

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το video σχετικά με τη λειτουργία της Γρήγορης Απάντησης (Quick Response) στο Outlook 13.

Quick Response in Outlook 13
Advertisements

About officesmart

MVP: Honored with the MVP (Most Valuable Professional) for OFFICE SYSTEM title for the years 2011, 2012, 2013, 2014 and 2015 by Microsoft, for my contribution and commitment to the technical communities worldwide. Microsoft Master Specialist: This certification provides skill-verification tools that not only help assess a person's skills in using Microsoft Office programs but also the ability to quickly complete on-the-job tasks across multiple programs in the Microsoft Office system

Posted on January 10, 2013, in Microsoft Office 2013 Greek, Outlook Greek 2013 and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Comments Off on Γρήγορη Απάντηση στο Outlook 13.

Comments are closed.