Ορισμός Εικόνας ως Φόντο Στο PowerPoint 13

How to Set A Background Picture in PowerPoint 2013

Όλοι μας φαντάζομαι είμαστε ικανοποιημένοι με τα Πρότυπα του PowerPoint στο Office, αλλά κάποια στιγμή δεν είμαστε και τόσο ευχαριστημένοι με την εμφάνιση της παρουσίασής μας. Το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε μία προσαρμοσμένη εικόνα ή φωτογραφία ως φόντο για την παρουσίασή μας, είτε για την τρέχουσα διαφάνεια που επεξεργαζόμαστε είτε για όλες τις διαφάνειες στην παρουσίαση μας.

Παρακάτω θα περιγράψω πώς μπορεί να γίνει αυτό με τη χρήση του PowerPoint 13.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να ανοίξουμε την παρουσίασή μας και να μεταβούμε στη διαφάνεια την οποία θέλουμε να μορφοποιήσουμε το φόντο της.

Τότε θα πρέπει να επιλέξουμε το tab Σχεδίαση (Design) και στο δεξιό άκρο της κορδέλας και στην περιοχή που ονομάζεται Προσαρμογή (Customize) να επιλέξουμε την εντολή Μορφοποίηση Φόντου (Format Background) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

Design - Customize - Format Background

 

Από τη στιγμή που επιλέξουμε την εντολή Μορφοποίηση Φόντου (Format Background), εμφανίζεται το παράθυρο εργασιών Μορφοποίηση Φόντου (Format Background) στο δεξί άκρο της οθόνης του PowerPoint όπως μπορούμε να δούμε και παρακάτω. Εξ’ ορισμού η εντολή Γέμισμα (Fill) είναι ενεργοποιημένη, όπου κάτω από την περιοχή Γέμισμα (Fill) θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε το κουμπί ελέγχου Γέμισμα Εικόνας ή Υφής (Picture of Texture Fill). Τότε θα πρέπει να επιλέξουμε το κουμπί Αρχείο (File) κάτω από την περιοχή Εισαγωγή Εικόνας Από (Insert Picture From) όπως μπορούμε να δούμε και παρακάτω.

Format Background

Από τη στιγμή που έχουμε επιλέξει την εντολή Αρχείο (File), εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Εισαγωγή Εικόνας (Insert Picture) όπου απλώς επιλέγουμε την εικόνα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ως φόντο για τη διαφάνεια και αφού την επιλέξουμε πατάμε στο κουμπί Εισαγωγή (Insert) που βρίσκεται στο κάτω δεξιό μέρος του παραθύρου διαλόγου.

Insert Picture

Εάν θέλουμε η εικόνα να χρησιμοποιηθεί ως φόντο για όλες τις διαφάνειες, στο κάτω μέρος του παραθύρου εργασιών Μορφοποίηση Φόντου (Format Background) επιλέγουμε την εντολή Εφαρμογή Σε Όλα (Apply To All), όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα, ειδάλλως η εικόνα θα χρησιμοποιηθεί ως φόντο για την τρέχουσα επιλεγμένη διαφάνεια.

Apply to All

Εάν θέλουμε το φόντο της διαφάνειάς μας να γίνει πιο καλλιτεχνικό, μπορούμε να επιλέξουμε το τρίτο εικονίδιο κάτω από την περιοχή Μορφοποίηση Φόντου (Format Background) του παραθύρου εργασιών, που ονομάζεται Διορθώσεις Εικόνας (Picture Corrections) και να πειραματιστούμε με όλες τις διαθέσιμες εντολές μέχρι που να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Picture Corrections

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το σχετικό video για το πώς μπορείτε να ορίσετε ως φόντο μία εικόνα στην παρουσίασή σας στο PowerPoint 13.

Set An Image As A Background In PowerPoint 13
Advertisements

About officesmart

MVP: Honored with the MVP (Most Valuable Professional) for OFFICE SYSTEM title for the years 2011, 2012, 2013, 2014 and 2015 by Microsoft, for my contribution and commitment to the technical communities worldwide. Microsoft Master Specialist: This certification provides skill-verification tools that not only help assess a person's skills in using Microsoft Office programs but also the ability to quickly complete on-the-job tasks across multiple programs in the Microsoft Office system

Posted on March 27, 2013, in Microsoft Office 2013 Greek, PowerPoint Greek 2013 and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Comments Off on Ορισμός Εικόνας ως Φόντο Στο PowerPoint 13.

Comments are closed.