Νέα Σχόλια Στο PowerPoint 13

New Comments Feature in PowerPoint 13

Όλοι έχουμε συνηθίσει να εισάγουμε Σχόλια (Comments) σε μία Παρουσίαση του PowerPoint με τη χρήση του tab Αναθεώρηση (Review) και από τη περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Σχόλια (Comments) να προσθέτουμε ένα Σχόλιο (Comment), να το επεξεργαζόμαστε, να το διαγράφουμε ή να μετακινούμαστε μεταξύ των σχολίων της παρουσίασης. Τώρα με το PowerPoint 13 η διαδικασία να εισάγουμε ένα Σχόλιο (Comment) είναι διαδικασία είναι πολύ απλή!!!

Review - Comments

 

Στο κάτω μέρος της παρουσίασής μας και συγκεκριμένα στη Γραμμή Κατάστασης (Status Bar), παρατηρούμε την εντολή Σχόλια (Comments) όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα.

Comments

Εάν για οποιονδήποτε λόγο η εντολή Σχόλια (Comments) δεν εμφανίζεται, απλώς κάνουμε ένα δεξί κλικ πάνω στην Γραμμή Κατάστασης (Status Bar) και από το μενού συντόμευσης επιλέγουμε την εντολή Σχόλια (Comments) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

Shortcut Menu

Από τη στιγμή που επιλέξουμε την εντολή Σχόλια (Comments) εμφανίζεται το Παράθυρο Εργασιών (Task Pane) που ονομάζεται Σχόλια (Comments) στο δεξιό μέρος της παρουσίασης όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Το Παράθυρο Εργασιών (Task Pane) μας ενημερώνει ότι δεν υπάρχουν Σχόλια (Comments) στην παρουσίαση και ότι μπορούμε να είμαστε οι πρώτοι να προσθέσουμε ένα.

No Comments

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε στο κουμπί Δημιουργία (New) και να αρχίσουμε να πληκτρολογούμε το σχόλιό μας. Βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα ότι μας ενημερώνει για τον Συντάκτη (Author) του σχολίου και πριν από πόση ώρα είχε γραφτεί.

New Comment

Από τη στιγμή που έχουμε πληκτρολογήσει το σχόλιό μας και εάν είχαμε και άλλο συντάκτη που αναθεωρούσε την παρουσίασή μας, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε το συγκεκριμένο σχόλιο και πατώντας το πλήκτρο Enter θα μπορούσαμε να απαντήσουμε στο συγκεκριμένο σχόλιο στη στιγμή.

A Minute Ago

Εάν θέλουμε να προσθέσουμε και άλλο Σχόλιο (Comment) θα πατούσαμε πάλι στο κουμπί Δημιουργία (New) ακόμη μία φορά και θα πληκτρολογούσαμε το σχόλιο μας. Τώρα βλέπουμε ότι το χρονικό διάστημα μεταξύ των προγενέστερων σχολίων έχουν αλλάξει όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα.

A Few Seconds Ago

Εάν θέλουμε να μετακινηθούμε σε Προηγούμενο Σχόλιο (Previous Comment) θα επιλέγαμε το πρώτο εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία της περιοχής Σχολίων (Comment) του παραθύρου εργασιών όπως φαίνεται και παρακάτω.

Previous Comment

Εάν θέλουμε να μετακινηθούμε σε Επόμενο Σχόλιο (Next Comment) θα επιλέγαμε το δεύτερο εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία της περιοχής Σχολίων (Comment) του παραθύρου εργασιών όπως φαίνεται και παρακάτω.

Next Comment

Εάν θέλουμε να διαγράψουμε ένα Σχόλιο (Comment) απλώς πλοηγούμαστε στην πάνω δεξιά γωνία του συγκεκριμένου Σχολίου (Comment) όπου εμφανίζεται ένα εικονίδιο Διαγραφής (Delete), όπου απλώς το πατάμε και το Σχόλιο (Comment) έχει διαγραφεί.

Delete Comment

Από τη στιγμή που έχουμε προσθέσει Σχόλια (Comments) στην παρουσίασή μας, μικρά εικονίδια εμφανίζονται στην πάνω αριστερή γωνία της παρουσίασής μας όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Εάν πατήσουμε πάνω σε οποιοδήποτε εικονίδιο το αντίστοιχο σχόλιο επισημαίνεται στο παράθυρο εργασιών.

Show Comments Pane

Εάν για οποιονδήποτε λόγο το παράθυρο εργασιών Σχόλια (Comments Task Pane) δεν εμφανίζεται μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε επιλέγοντας το tab Αναθεώρηση (Review) και από την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Σχόλια (Comments) να επιλέξουμε την εντολή Εμφάνιση Σχολίων (Show Comments) όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα. Το πτυσσόμενο μενού εμφανίζεται με τις εντολές Παράθυρο Εργασιών Σχόλια (Comments Pane) και Εμφάνιση Σημειώσεων (Show Markup). Απλώς ενεργοποιούμε ή απενεργοποιούμε την εντολή που θέλουμε.

Show Comments

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το σχετικό video σχετικά με το χαρακτηριστικό Σχόλια (Comments) στο PowerPoint 13.

Comments Feature in PowerPoint 13

About Smart Office - philippospan

MVP: Honored with the MVP (Most Valuable Professional) for OFFICE SYSTEM title for the years 2011, 2012, 2013, 2014 and 2015 by Microsoft, for my contribution and commitment to the technical communities worldwide. Microsoft Master Specialist: This certification provides skill-verification tools that not only help assess a person's skills in using Microsoft Office programs but also the ability to quickly complete on-the-job tasks across multiple programs in the Microsoft Office system

Posted on July 15, 2013, in Microsoft Office 2013 Greek, PowerPoint Greek 2013 and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Comments Off on Νέα Σχόλια Στο PowerPoint 13.

Comments are closed.