Υπενθύμιση Ξεχασμένου Συνημμένου στο Outlook 13

Forgotten Attachment Reminder in Outlook 13

Υποτίθεται ότι θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ένα συνημμένο και μέχρι να θυμηθούμε να το επισυνάψουμε έχουμε ήδη στείλει το μήνυμα!!! Έτσι παίρνουμε ένα μήνυμα από τον ανώτερό μας, ρωτώντας μας που είναι το συνημμένο αρχείο ή ότι το έχουμε ξεχάσει. Ευτυχώς όμως το Outlook 13 τώρα μας προειδοποιεί ότι έχουμε ξεχάσει να επισυνάψουμε το αρχείο στο μήνυμα όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα.

Attachment Reminder

Από τη στιγμή που εμφανιστεί το προειδοποιητικό παράθυρο διαλόγου Υπενθύμιση Συνημμένου (Attachment Reminder), μας προειδοποιεί ότι μπορεί να έχουμε ξεχάσει να επισυνάψουμε το αρχείο. Έχουμε τις επιλογές Να Μην Αποσταλεί (Don’t Send) ή Να Αποσταλεί (Send Anyway). Εξαρτάται από εμάς τι θα κάνουμε. Εάν επιλέξουμε Να Μην Αποσταλεί (Don’t Send), θα πρέπει να επισυνάψουμε το αρχείο και εάν επιλέξουμε Να Αποσταλεί, το μήνυμα θα φύγει χωρίς το συνημμένο αρχείο. Αυτό το χαρακτηριστικό προσπαθεί να εντοπίσει εάν έχουμε ξεχάσει να επισυνάψει αρχεία σε σημαντικά μηνύματα του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου. Είναι μία λειτουργία που αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να το ενεργοποιήσουμε ή να το απενεργοποιήσουμε ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να ξεκινήσουμε το Outlook και έπειτα να επιλέξουμε το tab Αρχείο (File) για να περάσουμε σε προβολή Backstage. Εφόσον βρεθούμε σε προβολή Backstage από το πτυσσόμενο μενού επιλέγουμε την κατηγορία Επιλογές (Options) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

Backstage View - Options

Αμέσως εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Επιλογές του Outlook (Outlook Options) όπου επιλέγουμε την κατηγορία Αλληλογραφία (Mail) από τα αριστερά του παραθύρου όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

Outlook Options - Mail Category

Αφού επιλεγεί η κατηγορία Αλληλογραφία (Mail), πλοηγούμαστε στο κάτω μέρος με τη γραμμή κύλισης μέχρι να εντοπίσουμε την περιοχή Αποστολή Μηνυμάτων (Send Messages). Στο κάτω μέρος της περιοχής αυτής ενεργοποιούμε ή απενεργοποιούμε το κουμπί ελέγχου στα αριστερά της εντολής Προειδοποίησέ Με Όταν Αποστέλλω Ένα Μήνυμα Που Μπορεί Να Του Λείπει Συνημμένο Αρχείο (Warn Me When I Send A Message That May Be Missing An Attachment). Αυτό είναι!!!

Mail Category - Send Messages

Από εδώ και στο εξής θα προειδοποιούμαστε ή όχι κάθε φορά που στέλνουμε ένα μήνυμα χωρίς να έχουμε επισυνάψει το αρχείο.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το σχετικό video σχετικά με τη λειτουργία Υπενθύμιση Ξεχασμένου Συνημμένου (Forgotten Attachment Reminder) στο Outlook 13.

Forgotten Attachment Reminder In Outlook 13
Advertisements

About officesmart

MVP: Honored with the MVP (Most Valuable Professional) for OFFICE SYSTEM title for the years 2011, 2012, 2013, 2014 and 2015 by Microsoft, for my contribution and commitment to the technical communities worldwide. Microsoft Master Specialist: This certification provides skill-verification tools that not only help assess a person's skills in using Microsoft Office programs but also the ability to quickly complete on-the-job tasks across multiple programs in the Microsoft Office system

Posted on August 20, 2013, in Microsoft Office 2013 Greek, Outlook Greek 2013 and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Comments Off on Υπενθύμιση Ξεχασμένου Συνημμένου στο Outlook 13.

Comments are closed.