Πώς Να Δείτε Μόνο Τα Μη Αναγνωσμένα Μηνύματα Στο Outlook 13

How To View Only Your Unread Email In Outlook 13

Τι γίνεται άμα ο φάκελος των Εισερχομένων (Inbox) είναι γεμάτος από Αναγνωσμένα και Μη Αναγνωσμένα Μηνύματα (Read and Unread Messages); Πώς μπορούμε να τακτοποιήσουμε τα Εισερχόμενά (Inbox) μας, έτσι ώστε να μπορούμε να δούμε μόνο τα Μη Αναγνωσμένα Μηνύματα (Unread Messages) με μερικά μόνο κλικ;

Υπάρχουν δύο επιλογές διαθέσιμες για το πώς μπορούμε να Δούμε Μόνο Τα Μη Αναγνωσμένα Μηνύματα (View Our Unread Messages). Η πρώτη επιλογή είναι να πρέπει να εντοπίσουμε το Φάκελο (Folder) που θέλουμε να αναζητήσουμε τα Μη Αναγνωσμένα Μηνύματα (Unread Messages). Στην παρακάτω εικόνα έχω επιλέξει Τρέχον Γραμματοκιβώτιο (Current Mailbox) και εμφανίζεται όλη η αλληλογραφία. Μερικά από αυτά έχουν αναγνωστεί και μερικά δεν έχουν αναγνωστεί. Στην πάνω αριστερή γωνία της περιοχής παρατηρούμε την εντολή Όλα (All) που είναι επισημασμένο με ένα ανοιχτό γαλάζιο χρώμα όπως εμφανίζεται και παρακάτω. Στην Περιοχή Αναζήτησης (Search Pane) παρατηρούμε την εντολή Αναζήτηση Τρέχοντος Γραμματοκιβωτίου (Search Current Mailbox) και στα δεξιά της περιοχή παρατηρούμε ότι η αναζήτηση θα γίνει στο Τρέχον Γραμματοκιβώτιο (Current Mailbox).

All - Current Mailbox

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε την εντολή Μη Αναγνωσμένα (Unread) που βρίσκεται στα δεξιά της εντολής Όλα (All) και απευθείας όλα τα Μη Αναγνωσμένα Μηνύματα (Unread Messages) θα εμφανιστούν στο Τρέχον Γραμματοκιβώτιο (Current Mailbox) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

Unread Mail

Από τη στιγμή που τα μηνύματά μας έχουν φιλτραριστεί έτσι ώστε να μπορούμε να δούμε τα Μη Αναγνωσμένα Μηνύματα (Unread Messages), εμφανίζεται το tab Εργαλεία Αναζήτησης (Search Tools) όπως μπορούμε να δούμε και παρακάτω έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πιο λεπτομερείς αναζητήσεις. Εάν θέλουμε να καθορίσουμε έναν διαφορετικό φάκελο για να κάνουμε την αναζήτηση, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το πτυσσόμενο μενού που βρίσκεται στα δεξιά της περιοχής αναζήτησης. Οι επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας είναι Τρέχον Φάκελος (Current Folder), Υποφάκελοι (Subfolders), Τρέχον Γραμματοκιβώτιο (Current Mailbox) και Όλα Τα Αντικείμενα Του Outlook (All Outlook Items).

Mail Search Tools

Με τη χρήση αυτού του χαρακτηριστικού του Outlook 13, μόνο τα Μη Αναγνωσμένα Μηνύματα (Unread Messages) από το τρέχον φάκελο θα εμφανιστούν. Εάν θέλουμε να φιλτράρουμε την αλληλογραφία μας στα Εισερχόμενά (Inbox) έτσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε όλα τα Μη Αναγνωσμένα Μηνύματα (Unread Messages) θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να έχουμε ενεργοποιήσει το tab Κεντρική (Home) και τότε στα δεξιά της κορδέλας να εντοπίσουμε την περιοχή Εύρεση (Find) όπως εμφανίζεται και παρακάτω.

Find

Τότε ενεργοποιούμε το βέλος δεξιά της εντολής Φιλτράρισμα Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (Filter Email) έτσι ώστε να εμφανιστεί το πτυσσόμενο μενού όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Η πρώτη διαθέσιμη εντολή από το πτυσσόμενο μενού είναι η εντολή Μη Αναγνωσμένα (Unread) όπου φιλτράρουμε την αλληλογραφία μας έτσι ώστε να εμφανιστούν τα μηνύματα που είναι μη αναγνωσμένα.

Filter Email Unread

Αυτό είναι!!! Τώρα στα Εισερχόμενά μας (Inbox) θα εμφανιστούν μηνύματα που είναι μη αναγνωσμένα. Στην Περιοχή Αναζήτησης (Search Pane) παρατηρούμε το φίλτρο αναγνωσμένα:όχι (read:no) όπως εμφανίζεται και παρακάτω που σημαίνει ότι θα εμφανιστούν τα μηνύματα μόνο που δεν είναι αναγνωσμένα. Τα υπόλοιπα μηνύματα είναι ακόμα στη διάθεση μας οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχούμε ότι έχουν εξαφανιστεί.

read:no

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε το κουμπί Κλείσιμο Αναζήτησης (Close Search) της κορδέλας και όλα τα μηνύματά μας εμφανίζονται και πάλι.

Close Search

Άλλος τρόπος για να κλείσουμε την αναζήτηση είναι να πατήσουμε στο κουμπί Χ που βρίσκεται στα δεξιά της Περιοχής Αναζήτησης (Search Pane) όπως βλέπουμε και παρακάτω.

Close Search

Εάν θέλουμε να φιλτράρουμε την αλληλογραφία μας με διαφορετικά κριτήρια, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε το πτυσσόμενο μενού που βρίσκεται στα δεξιά της εντολής Φιλτράρισμα Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (Filter Email) και από το πτυσσόμενο μενού να επιλέξουμε μία από τις διαθέσιμες επιλογές:

  • Μη Αναγνωσμένα (Unread): (όπως περιγράφηκε πιο πάνω)
  • Έχει Συνημμένο (Has Attachments): Φιλτράρει τα αποτελέσματα της αναζήτησης ώστε να εμφανιστούν τα αντικείμενα που έχουν συνημμένα.
  • Τρέχουσα Εβδομάδα (This Week): Φιλτράρει τα αποτελέσματα της αναζήτησης ώστε να εμφανιστούν τα αντικείμενα Σήμερα (Today) Εχθές (Yesterday), Τρέχουσα Εβδομάδα (This Week), Προηγούμενη Εβδομάδα (Last Week), κτλ.
  • Κατηγοριοποίηση (Categorized): Φιλτράρει τα αποτελέσματα της αναζήτησης ώστε να εμφανιστούν τα αντικείμενα με κατηγορία Γαλάζιο (Blue), Πράσινο (Green), Κόκκινο (Red) κτλ.
  • Παρακολούθηση Θέματος (Flagged): Φιλτράρει τα αποτελέσματα της αναζήτησης ώστε να εμφανιστούν τα αντικείμενα που έχουν επισημανθεί με Σημαία (Flagged).
  • Σπουδαιότητα (Important): Φιλτράρει τα αποτελέσματα της αναζήτησης ώστε να εμφανιστούν τα αντικείμενα που έχουν αποσταλεί με Υψηλή Προτεραιότητα (High Importance).
  • Απεσταλμένα Σε: Εμένα ή Ιδαίτε. Κοιν: (Sent To: Me or CC:): Φιλτράρει τα αποτελέσματα της αναζήτησης ώστε να εμφανιστούν τα αντικείμενα όπου εμφανίζεται το όνομα στα πεδία Προς (To) ή στο πεδίο της Κοινοποίησης (CC).
  • Περισσότερα Φίλτρα (More Filters…): Ενεργοποιείται το tab Περισσότερα Φίλτρα (Search Tool) για προχωρημένες αναζητήσεις.

Filter Email Options

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το video σχετικά με Πώς Να Δείτε Μόνο Τα Μη Αναγνωσμένα Μηνύματα Στο Outlook 13 (How To View Only Your Unread Email In Outlook 13).

How To View Unread Messages In Outlook 13

About officesmart

MVP: Honored with the MVP (Most Valuable Professional) for OFFICE SYSTEM title for the years 2011, 2012, 2013, 2014 and 2015 by Microsoft, for my contribution and commitment to the technical communities worldwide. Microsoft Master Specialist: This certification provides skill-verification tools that not only help assess a person's skills in using Microsoft Office programs but also the ability to quickly complete on-the-job tasks across multiple programs in the Microsoft Office system

Posted on August 27, 2013, in Microsoft Office 2013 Greek, Outlook Greek 2013 and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Comments Off on Πώς Να Δείτε Μόνο Τα Μη Αναγνωσμένα Μηνύματα Στο Outlook 13.

Comments are closed.