Αίτηση Αποδεικτικού Παράδοσης Και Ανάγνωσης Στο Outlook

Get A Delivery Or Read Receipt in Outlook

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί εάν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει παραδοθεί στο γραμματοκιβώτιο του παραλήπτη, ή ακόμα και εάν το έχει αναγνώσει;

Λοιπόν είναι πολύ εύκολα να ρυθμίσουμε το Outlook να ζητήσει ένα Αποδεικτικό Παράδοσης (Delivery Receipt) και ένα Αποδεικτικό Ανάγνωσης (Read Receipt). Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα Νέο Μήνυμα Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (New Email Message). Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι από το παράθυρο του Outlook και από το tab Αρχείο (File) να επιλέξουμε το κουμπί Νέο Μήνυμα Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (New Email Message) πού βρίσκεται στην περιοχή Δημιουργία (New) στα αριστερά της κορδέλας.

New Mail

Αφού συντάξουμε το μήνυμα, και ορίσουμε παραλήπτες, τότε από το παράθυρο του Νέου Μηνύματος (New Message) επιλέγουμε το tab Επιλογές (Options) και από την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Παρακολούθηση (Tracking) παρατηρούμε τις εξής δύο επιλογές:

  • Αίτηση Αποδεικτικού Παράδοσης (Request A Delivery Receipt): Ένα αποδεικτικό παράδοσης μας πληροφορεί ότι το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει παραδοθεί στο γραμματοκιβώτιο του παραλήπτη, αλλά δεν μας πληροφορεί ότι έχει αναγνωσθεί.
  • Αίτηση Αποδεικτικού Ανάγνωσης (Request A Read Report): Ένα αποδεικτικό ανάγνωσης μας πληροφορεί ότι το μήνυμα έχει ανοιχτεί.

Options - Tracking

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ενεργοποιήσουμε τα κουτιά ελέγχου που βρίσκονται στα αριστερά των εντολών, όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα. Αυτό είναι, εάν στείλουμε το μήνυμα θα ειδοποιηθούμε εάν έχει παραδοθεί και θα ειδοποιηθούμε εάν έχει αναγνωστεί. Στις δύο περιπτώσεις θα λάβουμε μήνυμα στα Εισερχόμενά (Inbox) μας.

Στη κάτω δεξιά γωνία της περιοχής Παρακολούθησης (Tracking) μπορούμε να επιλέξουμε το μικρό βελάκι έτσι ώστε να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες (Properties).

Tracking

Αφού επιλεχθεί το παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες (Properties) εμφανίζεται, όπου και πάλι έχουμε την περιοχή Επιλογές Παρακολούθησης και Εκλογής (Voting And Tracking Options), όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα. Σε αυτή την περιοχή παρατηρούμε τις ίδιες εντολές που συναντήσαμε και πιο πάνω.

  • Αίτηση Αποδεικτικού Παράδοσης Για αυτό Το Μήνυμα (Request A Delivery Receipt For This Message)
  • Αίτηση Αποδεικτικού Ανάγνωσης Για Αυτό Το Μήνυμα (Request A Read Receipt For This Message)

Τα κουτιά ελέγχου στα αριστερά είναι ενεργοποιημένα, διότι τα είχαμε ενεργοποιήσει πιο πριν.

Αφού τελειώσουμε επιλέγουμε το κουμπί Κλείσιμο (Close) που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου Ιδιότητες (Properties).

Properties

Αφού το μήνυμα παραδοθεί στο γραμματοκιβώτιο του παραλήπτη, θα λάβουμε ένα μήνυμα που μας πληροφορεί ότι το μήνυμα έχει παραδοθεί όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα.

Delivery Receipt

Αφού το μήνυμα αναγνωσθεί, θα λάβουμε ένα μήνυμα που μας πληροφορεί ότι το μήνυμα έχει αναγνωσθεί όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα.

Read Receipt

Όταν ζητάμε ένα Αποδεικτικό Ανάγνωσης (Read Receipt) από τον παραλήπτη του μηνύματος, είναι στη κρίση του να μας σταλθεί ή όχι το Αποδεικτικό Ανάγνωσης (Read Receipt)..

Εάν θέλουμε να ρυθμίσουμε το Outlook πάντα να ζητάει Αποδεικτικό Παράδοσης (Delivered Receipt) και Αποδεικτικό Ανάγνωσης (Read Receipt) χωρίς να κάνουμε τις διαδικασίες που περιγράφηκαν πιο πάνω θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα εξής βήματα:

Να επιλέξουμε το tab Αρχείο (File) για να περάσουμε σε προβολή backstage και από το πτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται να επιλέξουμε από τα αριστερά την κατηγορία Επιλογές (Options). Από το παράθυρο διαλόγου Επιλογές Του Outlook (Outlook Options) που εμφανίζεται επιλέγουμε την κατηγορία Αλληλογραφία (Mail) από τα αριστερά και έπειτα πλοηγούμαστε από δεξιά μέχρι να εντοπίσουμε την κατηγορία Παρακολούθηση (Tracking). Εδώ ενεργοποιούμε τα κουτιά ελέγχου που βρίσκονται στα αριστερά των εντολών:

  • Αποδεικτικό Παράδοσης Που Επιβεβαιώνει Ότι Το Μήνυμα Παραδόθηκε Στο Διακομιστή Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου Του Παραλήπτη (Delivery Receipt confirming the message was delivered to the recipient’s e-mail server)
  • Αποδεικτικό Ανάγνωσης Που Επιβεβαιώνει Ότι Ο Παραλήπτης Είδε Το Μήνυμα (Read receipt confirming the recipient viewed the message)

Outlook Options - Mail - Tracking

Αφού τα ενεργοποιήσουμε πατάμε στο κουμπί ΟΚ για να επιστρέψουμε στο Outlook. Από εδώ και πέρα θα μας παραδίδεται Αποδεικτικό Παράδοσης (Delivered Receipt) και Αποδεικτικό Ανάγνωσης (Read Receipt) χωρίς να το κάνουμε κάθε φορά ξεχωριστά για κάθε μήνυμα.

Στο επόμενο post θα αναφερθώ στις Επιλογές Εκλογής (Voting Options) στο Outlook.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το σχετικό video σχετικά με τη λειτουργία Αποδεικτικό Παράδοσης (Delilvery Receipt) και Αποδεικτικό Ανάγνωσης (Read Receipt) στο Outlook.

Delivery And Receipt In Outlook

About Smart Office - philippospan

MVP: Honored with the MVP (Most Valuable Professional) for OFFICE SYSTEM title for the years 2011, 2012, 2013, 2014 and 2015 by Microsoft, for my contribution and commitment to the technical communities worldwide. Microsoft Master Specialist: This certification provides skill-verification tools that not only help assess a person's skills in using Microsoft Office programs but also the ability to quickly complete on-the-job tasks across multiple programs in the Microsoft Office system

Posted on October 22, 2013, in Microsoft Office 2013 Greek, Outlook Greek 2013 and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Comments Off on Αίτηση Αποδεικτικού Παράδοσης Και Ανάγνωσης Στο Outlook.

Comments are closed.