Εισαγωγή Εξαγωγή Υπογραφών Που Δημιουργήθηκαν Στο Outlook

Import Export our Signatures Created in Outlook

Στην προηγούμενη ανάρτησή μου Δημιουργία Υπογραφής Στο Outlook 13 (Create Your Signature in Outlook 13), δημιουργήσαμε Υπογραφές (Signatures) στο Outlook 13 έτσι ώστε να τις χρησιμοποιήσουμε στα Νέα Μηνύματα Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (New E-Mail Messages). Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να Εξάγουμε (Export) αυτές τις υπογραφές έτσι ώστε να τις χρησιμοποιήσουμε σε άλλον υπολογιστή ή θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ξανα-ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία δημιουργίας; Σε αυτήν την ανάρτηση θα περιγράψω πώς μπορούμε να Εξάγουμε (Export) και να Εισάγουμε (Import) τις Υπογραφές μας έτοιμοι για χρήση στο Outlook 13.

Στο παράδειγμά μου χρησιμοποιώ την έκδοση Windows 8.1 Pro, οπότε εάν τα στιγμιότυπα οθόνης διαφέρουν δεν πειράζει, απλώς θα πρέπει να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία βρίσκοντας τις ανάλογες εντολές με τις άλλες εκδόσεις των Windows.

Πρώτα θα περιγράψω την διαδικασία Εξαγωγής των Υπογραφών μας.

Στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης μας, κάνουμε ένα δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο Έναρξη των Windows (Start) έτσι ώστε να εμφανιστεί το μενού συντόμευσης όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Αφού εμφανιστεί επιλέγουμε την εντολή Εκτέλεση (Run).

Run Command

Αφού επιλεγεί η εντολή εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση (Run), όπως εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα όπου στην περιοχή κειμένου δίπλα της εντολής Άνοιγμα (Open) πληκτρολογούμε την παρακάτω εντολή:

%APPDATA%\Microsoft\Signatures

Αφού πληκτρολογούμε την παραπάνω εντολή, πατάμε είτε στο κουμπί Enter του πληκτρολογίου ή πατάμε στο κουμπί ΟΚ.

Run Command

Αφού πατήσουμε στο κουμπί ΟΚ μεταφερόμαστε απευθείας στον εξής φάκελο με την ακόλουθη διαδρομή:

Όνομα Χρήστη Υπολογιστή/AppData/Roaming/Microsoft/Signatures

Σε αυτόν τον φάκελο θα πρέπει να δούμε τρία αρχεία και έναν φάκελο για κάθε μία από τις υπογραφές που έχουμε δημιουργήσει. Έναν Φάκελο (Folder), ένα αρχείο HTM (Hyper Text Markup), ένα αρχείο ΤΧΤ και ένα αρχείο RTF (Rich Text Format)

Για παράδειγμα έχω στον φάκελο KAPI_files, KAPI.htm, KAPI.rtf και KAPI.txt όπως μπορούμε να δούμε και παρακάτω.

Available Signatures

Σε αυτόν τον φάκελο θα πρέπει να επιλέξουμε όλα τα αρχεία των υπογραφών μας πατώντας τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl+A και έπειτα να πατήσουμε τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl+C έτσι ώστε να τα αντιγράψουμε και να μεταφερθούν στο Πρόχειρο (Clipboard).

Το επόμενο βήμα είναι να εντοπίσουμε τον φάκελο που θέλουμε να επικολλήσουμε τα αρχεία των Υπογραφών (Signatures) μας, και τότε να πατήσουμε τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl+V έτσι ώστε τα αρχεία να επικολληθούν. Αυτό είναι, έχουμε εξάγει επιτυχώς τις υπογραφές.

Εισαγωγή των Υπογραφών μας στο Outlook (Import our Signatures in Outlook)

Για να εισάγουμε τις υπογραφές μας έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για χρήση στο Outlook θα πρέπει να ρυθμίσουμε το λογαριασμό μας στο Outlook εάν δεν το έχουμε κάνει ήδη και να δημιουργήσουμε το Προφίλ (Profile) μας.

Τα επόμενα βήματα είναι πολύ απλά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εντοπίσουμε τον φάκελο τον οποίο είχαμε εξάγει τις υπογραφές μας και να τις επιλέξουμε πατώντας τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl+A και έπειτα τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl+C για να αντιγραφούν τα αρχεία στο Πρόχειρο (Clipboard).

Έπειτα ξανά τρέχουμε την εντολή Εκτέλεση (Run) και πληκτρολογούμε και πάλι την εντολή:

%APPDATA%\Microsoft\Signatures

Πάλι μεταφερόμαστε στον φάκελο όπου θα πρέπει να επικολλήσουμε τα αρχεία των υπογραφών μας πατώντας τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl+V. Αυτό είναι, την επόμενη φορά που θα ξεκινήσουμε το Outlook οι υπογραφές μας θα είναι διαθέσιμες.

Τόσο απλά. Έτσι λοιπόν υποθέτω ότι είναι καλή ιδέα να δημιουργήσουμε αντίγραφα των υπογραφών μας για ώρα ανάγκης.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το video σχετικά με τη διαδικασία Εισαγωγής Εξαγωγής Υπογραφών που δημιουργήθηκαν στο Outlook.

Import Export our Signatures Created in Outlook

About Smart Office - philippospan

MVP: Honored with the MVP (Most Valuable Professional) for OFFICE SYSTEM title for the years 2011, 2012, 2013, 2014 and 2015 by Microsoft, for my contribution and commitment to the technical communities worldwide. Microsoft Master Specialist: This certification provides skill-verification tools that not only help assess a person's skills in using Microsoft Office programs but also the ability to quickly complete on-the-job tasks across multiple programs in the Microsoft Office system

Posted on May 15, 2014, in Microsoft Office 2013 Greek, Outlook Greek 2013 and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. Ανακάλυψα επίσης ότι μπορεί να μην βρίσκετε φάκελο με όνομα “Signatures” αλλά φάκελο με όνομα “Υπογραφές”, μάλλον αν έχετε ελληνική έκδοση Office 2013.