Αλλάξτε Τον Τρόπο Εμφάνισης Όλων Των Εγγράφων Στο Word 13

Change The Look For All Documents In Word 13

Όταν δημιουργούμε νέα έγγραφα στο Word, πάντα χρησιμοποιούμε τις προκαθορισμένες Γραμματοσειρές (Fonts), Χρώματα (Colors), Εφέ (Effects), Διαστήματα Παραγράφων (Paragraph Spacing) κτλ. Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να αλλάξουμε τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις με μερικά βήματα έτσι ώστε να προσδώσουμε σε όλα τα νέα έγγραφα μία διαφορετική και προσωπική μορφή; Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να επιλέξουμε το tab Σχεδίαση (Design) και τότε να εντοπίσουμε την περιοχή που αναγράφει Μορφοποίηση Του Εγγράφου (Document Formatting) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Στα δεξιά της περιοχής έχουμε τις παρακάτω επιλογές που εξηγούνται παρακάτω έτσι ώστε να αλλάξουμε την εμφάνιση για όλα τα νέα έγγραφα που δημιουργούμε από εδώ και στο εξής.

Design Tab

Με την επιλογή της εντολής Χρώματα (Colors) εμφανίζεται το πτυσσόμενο μενού με όλα τα διαθέσιμα συνδυασμοί χρωμάτων. Εδώ μπορούμε να επιλέξουμε έναν συνδυασμό χρωμάτων για να χρησιμοποιήσουμε στα έγγραφά μας. Τα χρώματα που θα επιλέξουμε θα είναι διαθέσιμα και στο επιλογέα χρώματος καθώς και τα χρώματα θέματος. Με αυτόν τον τρόπου το έγγραφό μας θα εμφανίζεται απόλυτα συντονισμένο.

Colors

Εάν επιλέξουμε την εντολή Γραμματοσειρές (Fonts), εμφανίζεται το πτυσσόμενο μενού με όλες τις διαθέσιμες Γραμματοσειρές (Fonts) που έχουμε εγκαταστήσει στον υπολογιστή μας. Εδώ μπορούμε να επιλέξουμε μία Γραμματοσειρά (Font) για να χρησιμοποιήσουμε σε όλα τα νέα έγγραφα απλώς επιλέγοντάς τη. Για να γίνει αυτό, πρώτα θα πρέπει να μορφοποιήσουμε το κείμενό μας Σώμα (Body) και Επικεφαλίδες (Headings), και τότε θα μπορούμε να αλλάξουμε τη γραμματοσειρά του κειμένου απευθείας.

Fonts

Με την επιλογή της εντολή Διάστημα Παραγράφων (Paragraph Spacing), εμφανίζεται το πτυσσόμενο μενού με όλα τα διαθέσιμα διαστήματα παραγράφων. Με τη χρήση αυτής της εντολής μπορούμε να αλλάξουμε το διάστημα των παραγράφων όλου του εγγράφου. Τα διαθέσιμα διαστήματα παραγράφων είναι τα εξής:

  • Προεπιλογή (Default)
  • Χωρίς Απόσταση Παραγράφου (No Paragraph Space)
  • Συμπαγής (Compact)
  • Ερμητική (Tight)
  • Ανοιχτή (Open)
  • Ελαστική (Relaxed)
  • Διπλή (Double)
  • Προσαρμοσμένο Διάστημα Παραγράφων (Custom Paragraph Spacing): Μπορούμε να καθορίσουμε εμείς διάστημα παραγράφων.

Paragraph Spacing

Επιλέγοντας την εντολή Εφέ (Effects) εμφανίζεται το πτυσσόμενο μενού με όλα τα διαθέσιμα εφέ. Εδώ μπορούμε να επιλέξουμε ένα εφέ, το οποίο θα αλλάξει τα αντικείμενα που βρίσκονται στο έγγραφο μια διαφορετική εμφάνιση. Κάθε εφέ, εφαρμόζει διαφορετικά οπτικά εφέ στα αντικείμενα.

Effects

Αφού έχουμε τελειώσει με τη χρήση όλων των διαθέσιμων επιλογών, πατάμε στο κουμπί Ορισμός Ως Προεπιλογής (Set As Default). Με τη χρήση της εντολής Ορισμός Ως Προεπιλογής (Set As Default), αποθηκεύουμε τις τρέχουσες ρυθμίσεις, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα δημιουργήσουμε ένα νέο κενό έγγραφο, θα είναι μορφοποιημένο σύμφωνα με τις επιλογές που είχαμε κάνει.

Set As Default

Αφού επιλεγεί η εντολή ένα πληροφοριακή παράθυρο διαλόγου του Word εμφανίζεται, αναγράφοντας εάν θέλουμε να εφαρμοστούμε οι αλλαγές. Μπορούμε να επιλέξουμε είτε Ναι (Yes) ή Όχι (No) όπως εμφανίζεται και παρακάτω.

Set The Current Style Set

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το video που περιγράφει πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα συγκεκριμένο σετ από Θέματα (Themes), Γραμματοσειρές (Fonts), Χρώματα (Colors), Εφέ (Effects) στο Word 13.

Change The Look Of All Documents in Word 13

About Smart Office - philippospan

MVP: Honored with the MVP (Most Valuable Professional) for OFFICE SYSTEM title for the years 2011, 2012, 2013, 2014 and 2015 by Microsoft, for my contribution and commitment to the technical communities worldwide. Microsoft Master Specialist: This certification provides skill-verification tools that not only help assess a person's skills in using Microsoft Office programs but also the ability to quickly complete on-the-job tasks across multiple programs in the Microsoft Office system

Posted on June 6, 2014, in Microsoft Office 2013 Greek, Word Greek 2013 and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Comments Off on Αλλάξτε Τον Τρόπο Εμφάνισης Όλων Των Εγγράφων Στο Word 13.

Comments are closed.