Εισαγωγή Αντικειμένου Σε Προγράμματα Του Office 13

Insert Object In An Office 13 Program

Έχετε ποτέ θελήσει να εισάγεται ένα Αντικείμενο (Object) σε ένα Φύλλο Εργασίας του Excel (Excel Spreadsheet), όπως για παράδειγμα ένα Έγγραφο του Word, μία Παρουσίαση του PowerPoint (PowerPoint Presentation), αρχείο PDF ή οποιοδήποτε άλλο τύπο αρχείου; Ο λόγος για να εισάγουμε ένα Αντικείμενο (Object) σε ένα φύλλο εργασίας είναι ότι έχουμε πιο γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε αυτό κατά την διάρκεια μίας συνεδρίασης. Όταν εισάγουμε ένα Αντικείμενο (Object) κατά αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να εισάγουμε ένα εικονίδιο που είναι συνδεδεμένο με το αρχείο, που όταν το διπλοπατήσουμε αμέσως εμφανίζεται το συγκεκριμένο αρχείο. Μπορούμε επίσης να εισάγουμε ένα Αντικείμενο (Object), έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα νέο κενό αρχείο. Στο παρακάτω παράδειγμα θα εισάγω ένα Αντικείμενο (Object) σε ένα φύλλο εργασίας του Excel. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στα άλλα πράγματα του Office 13.

Για να εισάγουμε ένα Αντικείμενο (Object) σε ένα φύλλο εργασίας θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να επιλέξουμε το tab Εισαγωγή (Insert) και τότε από το δεξιό μέρος της κορδέλας, εντοπίζουμε την περιοχή που ονομάζεται Κείμενο (Insert) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

Insert - Text

Αφού έχουμε εντοπίσει την περιοχή Κείμενο (Text), επιλέγουμε την αντίστοιχη εντολή Κείμενο (Text) όπου εμφανίζεται το πτυσσόμενο μενού και έπειτα επιλέγουμε το κουμπί που ονομάζεται Αντικείμενο (Object). Αφού πλοηγηθούμε πάνω από την αντίστοιχη εντολή εμφανίζεται και η Συμβουλή Οθόνης. Εδώ μπορούμε να δούμε και την περιγραφή της εντολής Αντικείμενο (Object).

Object

Αφού επιλεγεί, αμέσως εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου που ονομάζεται Αντικείμενο (Object), με επιλεγμένη το tab Δημιουργία Νέου (Create New) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Αυτό το Τύπος Αντικειμένου (Document Object) μπορεί να είναι οποιοδήποτε Αρχείο θέλουμε, εξαρτώντας όμως από τα προγράμματα που έχουμε εγκαταστήσει στον υπολογιστή μας. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε τον Τύπο Αντικειμένου (Object Type) από την λίστα, και να επιλέξουμε εάν θέλουμε να επιλέξουμε την εντολή Εμφάνιση Ως Εικονιδίου και τότε να πατήσουμε στο κουμπί ΟΚ.

Object - Create New

Αμέσως στο υπολογιστικό φύλλο θα έχει εισαχθεί ένα νέο κενό έγγραφο ανάλογα με τον τύπο αρχείου που είχαμε επιλέξει.

Στο παράθυρο διαλόγου Αντικείμενο (Object) μπορούμε να επιλέξουμε το tab Δημιουργία Από Αρχείο (Create From File), και τότε να επιλέξουμε το κουμπί Αναζήτηση (Browse) για να εντοπίσουμε το αρχείο που έχουμε αποθηκευμένο στον υπολογιστή μας, έτσι ώστε να εισάγουμε το αρχείο που επιθυμούμε στο φύλλο εργασίας. Αφού το επιλέξουμε παρατηρούμε στο πλαίσιο κειμένου δίπλα στην εντολή Όνομα Αρχείου (File Name), το όνομα του αρχείου καθώς και τη διαδρομή (θέση) του αρχείου. Μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τα κουμπιά ελέγχου δίπλα στις εντολές Σύνδεση Με Αρχείο (Link To File) και Εμφάνιση Ως Εικονίδιο (Display As Icon). Ακριβώς στο κάτω και μέσο του παραθύρου έχουμε την περιοχή Αποτέλεσμα (Result) που μας αναφέρει το εξής:

Εισαγωγή Εικονιδίου Που Αντιπροσωπεύει Τα Περιεχόμενα Του Αρχείου Στο Έγγραφό Σας. Αλλαγές Στο Αρχείο Προέλευσης Θα Επηρεάσουν Το Έγγραφό Σας.

(Inserts an icon that represents the contents of the file into your document. Changes to the source file will be reflected in your document)

Στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου Αντικείμενο (Object), παρατηρούμε το εικονίδιο του αρχείου, μαζί με τη θέση και το όνομα του αρχείου. Εάν επιλέξουμε το κουμπί Αλλαγή Εικονιδίου (Change Icon), θα μπορούμε να αλλάξουμε το εικονίδιο του επιλεγμένου αρχείου.

Αφού τελειώσουμε, απλώς πατάμε στο κουμπί ΟΚ, και τελειώσαμε.

Object - Create From File

Στην παρακάτω εικόνα, έχω εισάγει τρία διαφορετικά τύπων αρχείων που έχουν εισαχθεί στο υπολογιστικό φύλλο. Το ένα είναι αρχείο του Excel, το άλλο αρχείο του Word και το τελευταίο είναι αρχείο του PowerPoint. Εάν κάνουμε ένα διπλό κλικ πάνω σε οποιοδήποτε εικονίδιο το αντίστοιχο αρχείο θα εμφανιστεί στην οθόνη μας.

Inserted Objects

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το video που περιγράφει τη διαδικασία Εισαγωγής Αντικειμένου Σε Προγράμματα του Office 13.

Insert Object in an Office 13 Program
Advertisements

About officesmart

MVP: Honored with the MVP (Most Valuable Professional) for OFFICE SYSTEM title for the years 2011, 2012, 2013, 2014 and 2015 by Microsoft, for my contribution and commitment to the technical communities worldwide. Microsoft Master Specialist: This certification provides skill-verification tools that not only help assess a person's skills in using Microsoft Office programs but also the ability to quickly complete on-the-job tasks across multiple programs in the Microsoft Office system

Posted on July 18, 2014, in Microsoft Office 2013 Greek, Office 2013 Greek and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Comments Off on Εισαγωγή Αντικειμένου Σε Προγράμματα Του Office 13.

Comments are closed.