Προβολή Παρουσίασης Online Με Τη Χρήση Του Lync

Present Online Presentation using Lync

Σε μία παλιά ανάρτησή μου, είχα περιγράψει το χαρακτηριστικό Broadcast a Presentation στο PowerPoint 2010. Τώρα με το PowerPoint 13, έχουμε στη διάθεσή μας, δύο επιλογές για το πώς μπορούμε να Προβάλλουμε την Παρουσίασή μας Online (Present Our Presentation Online). Η μία επιλογή είναι με τη χρήση του Microsoft Lync που είναι διαθέσιμο στο PowerPoint 13 και που θα περιγραφεί σε αυτήν την ανάρτηση, και η άλλη επιλογή είναι με τη χρήση της Υπηρεσίας Παρουσίασης του Office (Office Presentation Service) που μοιάζει με αυτό που περιέγραψα στην παλιότερη ανάρτηση. Για να Προβάλλουμε την Παρουσίασή μας Online με τη χρήση του Microsoft Lync θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα.

Πρώτα θα πρέπει να επιλέξουμε το tab Προβολή Παρουσίασης (Slide Show) και από την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Έναρξη Προβολής Παρουσίασης (Start Slide Show) να επιλέξουμε την εντολή Προβολή Online (Present Online) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Αφού επιλεγεί εμφανίζεται το πτυσσόμενο μενού όπου και επιλέγουμε την εντολή Microsoft Lync.

Present Online Tab

Αφού επιλεγεί η εντολή Microsoft Lync, αμέσως ξεκινάει και η εφαρμογή όπως εμφανίζεται και παρακάτω.

Start Presentation

Αφού ξεκινήσει το Lync, ένα παράθυρο διαλόγου του PowerPoint εμφανίζεται όπου μπορούμε να κάνουμε Προβολή Της Παρουσίασης Σε Σύσκεψη Lync (Present This Slide Show In A Lync Meeting). Το μόνο που απομένει να κάνουμε είναι να Επιλέξουμε Μία Σύσκεψη Στο Lync Για Να Εμφανίσουμε Αυτήν Την Παρουσίαση (Choose A Lync Meeting To Show This Presentation In). Επιλέγουμε είτε Έναρξη Νέας Σύσκεψης Στο Lync (Start A New Lync Meeting) από το μέσο του παραθύρου ή μία Προγραμματισμένη Σύσκεψη (Scheduled Meeting) σε περίπτωση που είχαμε ορίσει και πατάμε στο κουμπί ΟΚ.

Starting Conference Call

Αμέσως εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Συμμετοχή Στο Ήχο Σύσκεψης (Join Meeting Audio) όπου μπορούμε να επιλέξουμε από τα εξής:

  • Χρήση Του Lync (πλήρης εμπειρία ήχου και βίντεο) (Use Lync (full audio and video experience))
  • Να Γίνεται Κλήση Προς Εμένα Στο: (Call Me At:)
  • Χωρίς Σύνδεση Ήχου (Don’t Join Audio)
  • Να Μην Εμφανιστεί Ξανά Αυτό Το Μήνυμα (Don’t Show This Again)

Επιλέγουμε αυτό που θέλουμε και πατάμε στο κουμπί ΟΚ για να ξεκινήσει η Προβολή Παρουσίασης Lync (Lync Presentation).

Present This Slide Show

Τότε ειδοποιούμαστε ότι το Lync ξεκινάει τη Σύσκεψη (Conference Call).

Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε ότι Γίνεται Φόρτωση της Παρουσίασης (Loading Presentation).

Loading

Αφού γίνει Φόρτωση της Παρουσίασης, είμαστε έτοιμοι για την παρουσίασή της. Στο κάτω αριστερό μέρος του παραθύρου διαλόγου του Lync, μπορούμε να επιλέξουμε το πρώτο από αριστερά εικονίδιο, που ονομάζεται Μηνύματα (Messages). Εδώ μπορούμε να πληκτρολογήσουμε ένα μήνυμα σε οποιονδήποτε συμμετέχει στη σύσκεψη.

Messages

Με το αμέσως επόμενο εικονίδιο που βρίσκεται στο κάτω αριστερό μέρος του παραθύρου διαλόγου Lync, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε το tab Πληκτρολόγιο (Dial Pad) για να πληκτρολογήσουμε ένα νούμερο για να καλέσουμε, είτε να χρησιμοποιήσουμε το tab Συσκευές (Devices) για να ρυθμίσουμε το μικρόφωνό μας ή τα ηχεία μας.

Keypad

Με το τρίτο εικονίδιο του παραθύρου διαλόγου Lync, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε την κάμερά μας.

Preview Camera

Με το τέταρτο εικονίδιο του παραθύρου διαλόγου Lync, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε το tab Παρόντες (Present), έτσι ώστε να επιλέξουμε τι θέλουμε να παρουσιάσουμε στη σύσκεψή μας όπως Επιφάνεια Εργασίας (Desktop), ένα Πρόγραμμα (Program), μία Δημοσκόπηση (Poll), ένα Ερωτηματολόγιο (Questionnaire). Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε το tab OneNote για να δούμε τις Σημειώσεις που έχουμε μοιράσει (Shared Notes) ή τις δικές μας Σημειώσεις (Notes). Τέλος μπορούμε να επιλέξουμε το tab Συνημμένα (Attachments) για να επισυνάψουμε κάτι που θέλουμε.

Participants

Με το τελευταίο εικονίδιο του παραθύρου διαλόγου του Lync, μπορούμε να επιλέξουμε είτε να προσκαλέσουμε και άλλους Συμμετέχοντες (Participants) είτε το tab Ενέργειες (Actions). Με το tab Ενέργειες (Actions) μπορούμε να κάνουμε τα εξής ανάλογα με το τι θέλουμε να κάνουμε.

  • Σίγαση Ακροατηρίου (Mute Audience)
  • Χωρίς Άμεσα Μηνύματα Σύσκεψης (No Meeting IM)
  • Χωρίς Βίντεο Παρευρισκόμενων (No Attendee)
  • Απόκρυψη Ονομάτων (Hide Names)
  • Όλοι Παρευρισκόμενοι (Everyone On Attendee)
  • Πρόσκληση Μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (Invite by Email)

Participants

Αφού έχουμε τελειώσει την παρουσίαση της Παρουσίασής μας (Presentation), απλώς πατάμε στο κουμπί Διακοπή Παρουσίασης (Stop Presenting), που βρίσκεται στο πάνω μέσο μέρος του παραθύρου διαλόγου του Lync.

Stop Presentation

Αυτό είναι!!!  Έχουμε επιτυχώς προβάλλει την Παρουσίαση μας Online με τη χρήση του Lync.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το video που περιγράφει πώς μπορούμε να κάνουμε Προβολή Παρουσίασης Online Με Τη Χρήση Του Lync (Present Online Presentation using Lync) στο PowerPoint 13.

Present Online A Presentation in PowerPoint 13 Using Lync

About Smart Office - philippospan

MVP: Honored with the MVP (Most Valuable Professional) for OFFICE SYSTEM title for the years 2011, 2012, 2013, 2014 and 2015 by Microsoft, for my contribution and commitment to the technical communities worldwide. Microsoft Master Specialist: This certification provides skill-verification tools that not only help assess a person's skills in using Microsoft Office programs but also the ability to quickly complete on-the-job tasks across multiple programs in the Microsoft Office system

Posted on March 10, 2015, in Microsoft Office 2013 Greek, PowerPoint Greek 2013 and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Comments Off on Προβολή Παρουσίασης Online Με Τη Χρήση Του Lync.

Comments are closed.