Στυλ Αναφοράς R1C1 Στο Excel

R1C1 Reference Style in Excel

Το Στυλ Αναφοράς (Reference Style) που χρησιμοποιεί εξ’ ορισμού το Excel είναι γνωστό ως Α1. Αυτό σημαίνει ότι η αναφορά των Στηλών (Columns) γίνεται με τη χρήση Γραμμάτων (Letters), και η αναφορά των Γραμμών (Rows) γίνεται με τη χρήση Αριθμών (Numbers). Μία Αναφορά Κελιού λοιπόν, είναι ένας συνδυασμός Γράμματος Στήλης (Column Letters) και Αριθμός Γραμμής (Row Numbers), που δημιουργεί ένα μοναδικό κελί.

Η άλλη μέθοδος Αναφοράς Κελιού, είναι το Στυλ Αναφοράς (Reference Style) R1C1. Με αυτό το Στυλ (Style) και οι Γραμμές (Rows) και η Στήλες (Columns) αναφέρονται με τη χρήση Αριθμών (Numbers) Για να μπορέσουμε εμείς να αλλάξουμε το Στυλ Αναφοράς (Reference Style) στο Excel, απλώς συνεχίστε να διαβάζεται παρακάτω.

Όπως εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα, μπορούμε να δούμε τα Ονόματα (Names) των Στηλών (Columns) καθώς και την Αρίθμηση (Numbering) το Γραμμών (Rows).

Reference Style

Θα πρέπει να επιλέξουμε το tab Αρχείο (File) για να περάσουμε σε Προβολή Backstage και από το πτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται να επιλέξουμε την κατηγορία Επιλογές (Options) που βρίσκεται στο κάτω μέρος του πτυσσόμενου μενού.

Backstage View - Options

Αφού επιλεγεί η κατηγορία Επιλογές (Options) εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Επιλογές Του Excel (Excel Options) όπως εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα. Από αυτό το παράθυρο διαλόγου επιλέγουμε την κατηγορία Τύποι (Formulas) από τα αριστερά και έπειτα από το μέσο του παραθύρου εντοπίζουμε την περιοχή που ονομάζεται Εργασία Με Τύπους (Working With Formulas).

Excel Options - Working With Formulas

Ακριβώς κάτω από την περιοχή Εργασία Με Τύπους (Working With Formulas), βρίσκεται η εντολή Στυλ Αναφοράς R1 C1 (R1 C1 Reference Style), όπου εάν πλοηγηθούμε από πάνω από την εντολή πληροφορούμαστε για το εξής:

“Αλλαγή Του Τρόπου Αναφοράς Των Τύπων Του Excel Σε Κελιά»

“Αντί Να Χρησιμοποιούνται Γράμματα Για Τις Στήλες Και Αριθμοί Για Τις Γραμμές, Η Επιλογή Αυτή Επιτρέπει Τη Χρήση Αριθμών Τόσο Για Τις Γραμμές Όσο Και Για Τις Στήλες. Η Αναφορά Στα Κελιά Γίνεται Στην Εξής Μορφή R1 C1”

“Change The Way Excel Formulas Refer To Cells”

“Instead Of Using Letters For Columns And Numbers For Rows, This Option Enables Using Numbers For Both Rows And Columns. Cells Are Then Referred To In This Format R1 C1”

R1 C1 Reference Style

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ενεργοποιήσουμε το κουμπί ελέγχου που βρίσκεται στα αριστερά της εντολής Στυλ Αναφοράς R1 C1 (R1 C1 Reference Style), και να πατήσουμε στο κουμπί ΟΚ που βρίσκεται στο κάτω δεξιό μέρος του παραθύρου Επιλογές του Excel (Excel Options) για να εφαρμοστούν οι αλλαγές.

Excel Options - Working With Formulas

Αυτό είναι! Στην παρακάτω εικόνα μπορούμε να δούμε πώς οι Ονομασίες (Names) των Στηλών (Columns) έχουν αλλάξει σε Αριθμοί (Numbers).

Reference Style

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το video σχετικά με την εντολή Στυλ Αναφοράς R1 C1 (R1 C1 Reference Style) στο Excel.

 

About Smart Office - philippospan

MVP: Honored with the MVP (Most Valuable Professional) for OFFICE SYSTEM title for the years 2011, 2012, 2013, 2014 and 2015 by Microsoft, for my contribution and commitment to the technical communities worldwide. Microsoft Master Specialist: This certification provides skill-verification tools that not only help assess a person's skills in using Microsoft Office programs but also the ability to quickly complete on-the-job tasks across multiple programs in the Microsoft Office system

Posted on March 16, 2016, in Excel 365 Greek, Microsoft Office 365 ProPlus Greek and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Comments Off on Στυλ Αναφοράς R1C1 Στο Excel.

Comments are closed.