Ανάκληση Απεσταλμένου Μηνύματος Στο Outlook 365

Recall A Sent Message in Outlook 365

Σας έχει ποτέ συμβεί να πατήσετε στο κουμπί Αποστολή (Send) στο Outlook και συνειδητοποιείται ότι έχετε κάνει λάθος; Νομίζεται πώς δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα πια και πως είναι αργά!!! Υπάρχει καμία λύση ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε Ανάκληση του Μηνύματος; Και όμως υπάρχει. Αυτό το χαρακτηριστικό στο Microsoft Outlook ονομάζεται Ανάκληση Μηνύματος (Recall A Message) εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συνεχίζεται να διαβάζεται παρακάτω για να μάθετε πώς να κάνετε Ανάκληση Του Μηνύματος (Recall A Message).

Ανάκληση Μηνύματος Στο Outlook 365

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω εικόνα, έχω ανοίξει ένα από τα Μηνύματα (Messages) που έχει ήδη Αποσταλθεί (Sent) και που βρίσκεται στον Φάκελο Απεσταλμένα (Sent Folder) του Outlook.

New Message

Η επόμενη κίνηση είναι να εντοπίσουμε την περιοχή Μετακίνηση (Move) από το tab Μήνυμα (Message) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

Move - Actions

Αφού εντοπιστεί η περιοχή Μετακίνηση (Move), επιλέγουμε την εντολή Ενέργειες (Actions), όπου και εμφανίζεται το πτυσσόμενο μενού και επιλέγουμε την εντολή Ανάκληση Του Μηνύματος (Recall This Message) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Εάν πλοηγηθούμε πάνω απόν την εντολή Ανάκληση Του Μηνύματος (Recall This Message) εμφανίζονται και οι παρακάτω πληροφορίες:

Ανάκληση Μηνύματος Που Έχετε Στείλει (Recall A Message That You Have Sent).

Η Ανάκληση Μηνύματος Μπορεί Να Διαγράψει Ή Να Αντικαταστήσει Αντίγραφα Αυτού Του Μηνύματος Στα Εισερχόμενα Παραλήπτη Εάν Το Μήνυμα Δεν Έχει Αναγνωστεί

(Message Recall Can Delete Or Replace Copies Of This Message In Recipient Inboxes, If The Message Has Not Been Read)

Recall A Message

Αφού επιλεγεί η εντολή Ανάκληση Του Μηνύματος (Recall This Message), εμφανίζεται και το ομώνυμο παράθυρο διαλόγου. Σε αυτό το παράθυρο διαλόγου πληροφορούμαστε ότι Ορισμένοι Παραλήπτες Ίσως Να Έχουν Ήδη Διαβάσει Αυτό Το Μήνυμα (Some Recipients May Have Already Read This Message).

Επίσης ότι: Με Την Ανάκληση Του Μηνύματος Μπορεί Να Διαγραφούν Ή Να Αντικατασταθούν Αντίγραφα Του Μηνύματος Στα Εισερχόμενα Των Παραληπτών, Εάν Το Μήνυμα Δεν Έχει Διαβαστεί (Message Recall Can Delete Or Replace Copies Of This Message In Recipient Inboxes, If They Have Not Yet Read This Message).

Τότε μπορούμε να επιλέξουμε από τις δύο διαθέσιμες επιλογές οι οποίες είναι οι εξής:

  • Διαγραφή Μη Αναγνωσμένων Αντιγράφων Του Μηνύματος (Delete Unread Copies Of This Message)
  • Διαγραφή Μη Αναγνωσμένων Αντιγράφων Και Αντικατάσταση Τους Με Νέο Μήνυμα (Delete Unread Copies And Replace With A New Message)

Αφού επιλέξουμε μία από τις παραπάνω επιλογές, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και το κουμπί ελέγχου στα αριστερά της εντολής:

Ειδοποίηση Για Επιτυχή/Ανεπιτυχή Ανάκληση Για Κάθε Παραλήπτη (Tell Me If Recall Succeeds Or Fails For Each Recipient)

Recall A Message Dialog Box

Αφού κάνουμε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, απλώς πατάμε στο κουμπί Οκ του παραθύρου διαλόγου Ανάκληση Του Μηνύματος (Recall This Message) και αμέσως εφαρμόζονται όλες οι ρυθμίσεις.

Όπως αναφέρθηκα και ποιο πάνω, θα πρέπει να υπάρξουν και οι κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψει η Ανάκληση Του Μηνύματος (Recall A Message), συνθήκες οι οποίες και είναι οι εξής:

  • Ο παραλήπτης θα πρέπει να χρησιμοποιεί Outlook Desktop επίσης, και όχι Outlook Web App ή Έκδοση Mobile.
  • Το αρχικό μήνυμα θα πρέπει να φτάσει στο Φάκελο Εισερχομένων (Inbox) του παραλήπτη όχι φιλτραρισμένο ή με εκτροπή από τη χρήση κανόνα.
  • Το αρχικό μήνυμα πρέπει να είναι μη αναγνωσμένο και ο παραλήπτης θα πρέπει να ανοίξει πρώτα την Ειδοποίηση Ανάκλησης (Recall Notice) πριν από το Αρχικό Μήνυμα (Original Message).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το video που περιγράφει τη διαδικασία Ανάκληση Μηνύματος στο Outlook 365 (How To Recall A Message in Outlook 365).

Advertisements

About officesmart

MVP: Honored with the MVP (Most Valuable Professional) for OFFICE SYSTEM title for the years 2011, 2012, 2013, 2014 and 2015 by Microsoft, for my contribution and commitment to the technical communities worldwide. Microsoft Master Specialist: This certification provides skill-verification tools that not only help assess a person's skills in using Microsoft Office programs but also the ability to quickly complete on-the-job tasks across multiple programs in the Microsoft Office system

Posted on February 1, 2017, in Microsoft Office 365 ProPlus Greek, Outlook 365 Greek. Bookmark the permalink. Comments Off on Ανάκληση Απεσταλμένου Μηνύματος Στο Outlook 365.

Comments are closed.