Χρήση Εργαλείων Εκμάθησης Στο Microsoft Word 365

Learning Tools in Microsoft Word 365

Learning Tools

H Microsoft με βάση ερευνών, γνωρίζει ότι η ανάγνωση χρειάζεται οπωσδήποτε τις παρακάτω τρεις ικανότητες:

  • Αποκωδικοποίηση (Decoding): Είναι η ικανότητα να εκφωνούμε λέξεις με τον σωστό τρόπο.
  • Άριστη Γνώση (Fluency): Είναι η ικανότητα να διαβάζουμε γρήγορα και με ακρίβεια.
  • Κατανόηση (Comprehension): Είναι η ικανότητα να κατανοούμε τι διαβάζουμε.

Τι έχει κάνει λοιπόν η Microsoft για τους χρήστες της; Έχουμε δημιουργήσει τα Εργαλεία Εκμάθησης (Learning Tools) που θα βοηθήσουν όλους τους χρήστες να αναπτύξουν και να ενισχύσουν τις παραπάνω ικανότητες. Για να δούμε λοιπόν πώς τα Εργαλεία Εκμάθησης (Learning Tools) δουλεύουν στο Microsoft Word 365. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συνεχίσετε να διαβάζεται.

Πρώτον, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την Προβολή Λειτουργία Ανάγνωσης (Read Mode View) για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα Εργαλεία Εκμάθησης (Learning Tools) στο Microsoft Word 365. Για να χρησιμοποιήσουμε την Προβολή Λειτουργία Ανάγνωσης (Read Mode View), μπορούμε είτε να επιλέξουμε το tab Προβολή (View) και από την περιοχή της κορδέλας στα αριστερά που ονομάζεται Προβολές (Views) να επιλέξουμε την εντολή Προβολή Λειτουργία Ανάγνωσης (Read Mode) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

View Tab - Read Mode

Ο επόμενος τρόπος για την Προβολή Λειτουργία Ανάγνωσης (Read Mode View), είναι να επιλέξουμε το πρώτο εικονίδιο στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου του Microsoft Word, όπου ονομάζεται Προβολή Λειτουργία Ανάγνωσης (Read Mode) όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα.

Read Mode

Αφού βρεθούμε σε Προβολή Λειτουργία Ανάγνωσης (Read Mode View), επιλέγουμε την εντολή Προβολή (View) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα, και έπειτα από το πτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε την εντολή Συλλαβές (Syllables). Χρησιμοποιώντας την εντολή αυτή κάνουμε Εμφάνιση Των Παύσεων Μεταξύ Των Συλλαβών Στο Έγγραφο (Show The Breaks Between Syllables In Our Document).

View Syllables

Στην παρακάτω εικόνα, έχω επιλέξει την εντολή Συλλαβές (Syllables), και τώρα στο Έγγραφό (Document) μπορούμε να δούμε τις Συλλαβές (Syllables). Με την εμφάνιση των Συλλαβών (Syllables) στις λέξεις των περιεχομένων μας, μας βοηθάει στην αναγνώριση των λέξεων και στην προφορά.

Syllables in Document

Στην παρακάτω εικόνα, αφού έχουμε μεταφερθεί σε Προβολή Λειτουργία Ανάγνωσης (Read Mode View), την εντολή Προβολή (View) και από το πτυσσόμενο μενού έχω επιλέξει την εντολή Απόσταση Κειμένου (Text Spacing). Απευθείας, η Απόσταση Κειμένου (Text Spacing) αυξάνεται μεταξύ των λέξεων, χαρακτήρων και γραμμών στο Έγγραφό (Document). Με τη χρήση της εντολής Απόσταση Κειμένου (Text Spacing), βελτιστοποιεί τα διαστήματα γραμματοσειράς σε μία προβολή στενής στήλης, όπου βελτιώνει την ευχέρεια ανάγνωσης για χρήστες που υποφέρουν από οπτικά συνωστιζόμενα θέματα.

View Text Spacing

Στην παρακάτω εικόνα, αφού έχουμε μεταφερθεί σε Προβολή Λειτουργία Ανάγνωσης (Read Mode View), την εντολή Προβολή (View) και από το πτυσσόμενο μενού έχω επιλέξει την εντολή Εκφώνηση (Read Aloud). Απευθείας, το κείμενό μας εκφωνείτε δυνατά και κάθε λέξη επισημαίνεται καθώς αυτή διαβάζεται. Στην πάνω δεξιά γωνία του Εγγράφου του Word βρίσκονται τα κουμπιά Προηγούμενο (Previous), Παύση (Pause), Επόμενο (Next), Ρυθμίσεις (Settings) και Κλείσιμο (Close). Με τη χρήση του χαρακτηριστικού Εκφώνηση (Read Aloud), μας βοηθάει στην αποκωδικοποίηση, στην ευχέρεια λόγου και στην κατανόηση καθώς διατηρούμε την εστίαση και στην προσοχή μας στο περιεχόμενο.

View - Read Aloud

Πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, όπου βοηθάει όλους μας να βελτιωθούμε στην αποκωδικοποίηση ενός εγγράφου, στην κατανόηση του.

Παρακάτω μπορείτε να ελέγξετε και το video που περιγράφει Χρήση Εργαλείων Εκμάθησης Στο Microsoft Word 365 (How To Use The Learning Tools in Microsoft Word 365).

Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο Κανάλι Μου στο YouTube.

My YouTube Channel

About Smart Office - philippospan

MVP: Honored with the MVP (Most Valuable Professional) for OFFICE SYSTEM title for the years 2011, 2012, 2013, 2014 and 2015 by Microsoft, for my contribution and commitment to the technical communities worldwide. Microsoft Master Specialist: This certification provides skill-verification tools that not only help assess a person's skills in using Microsoft Office programs but also the ability to quickly complete on-the-job tasks across multiple programs in the Microsoft Office system

Posted on February 15, 2017, in Microsoft Office 365 ProPlus Greek, Word 365 Greek and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Comments Off on Χρήση Εργαλείων Εκμάθησης Στο Microsoft Word 365.

Comments are closed.