Πρόσθετο Wikipedia Για Το Microsoft Word 365

Wikipedia Add-In For Microsoft Word 365

Ορολογία Wikipedia: Η Βικιπαίδεια ή Wikipedia (προφέρεται: [ˌwiːkiˈpiːdiə] μεταγραφή: γουικιπίντια) είναι πολυγλωσσική Διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια ελεύθερου περιεχόμενου. Το όνομα Wikipedia είναι μια σύνθετη λέξη από τις λέξεις wiki (ένα είδος συλλογικού ιστότοπου) και εγκυκλοπαίδεια. Τα λήμματα της Βικιπαίδειας παρέχουν συνδέσμους που οδηγούν τον χρήστη σε σχετικές σελίδες με επιπλέον πληροφορίες.

2000px-Wikipedia-logo-v2-en.svg

Η Βικιπαίδεια γράφεται σε συνεργασία από εθελοντές από όλο τον κόσμο. Οποιοσδήποτε μπορεί να επεξεργαστεί λήμματα, απλώς πατώντας στη σύνδεση επεξεργασία που εμφανίζεται στην κορυφή της κάθε σελίδας. Από την ίδρυσή της το 2001, η Βικιπαίδεια έχει μεγαλώσει ραγδαία σε έναν από τους μεγαλύτερους ιστότοπους αναφοράς στο Web, προσελκύοντας τουλάχιστον 684 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως το 2008. Υπάρχουν πάνω από 75.000 ενεργοί συνεισφέροντες που εργάζονται σε περισσότερα από 30.000.000 λήμματα σε περισσότερες από 250 γλώσσες.

Wikipedia Add-In for Microsoft Word 365 Greek

Πιστεύω πώς όλοι σχεδόν γνωρίζουν την Βικιπαίδεια. Όλοι σίγουρα σχεδόν έχουν αναζητήσει κάτι, και πιστεύω πώς είναι μία χρήσιμη και αξιοποιήσιμη ιστοσελίδα. Αυτή λοιπόν η ιστοσελίδα είναι τώρα διαθέσιμη και σαν Πρόσθετο στο Microsoft Word. Για να δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Θα πρέπει να επιλέξουμε το tab Εισαγωγή (Insert) και από την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Πρόσθετα (Add-Ins), να επιλέξουμε το Πρόσθετο (Add-In) Wikipedia όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Αφού επιλεγεί, εμφανίζεται το Παράθυρο Εργασιών Πρόσθετο (Add-In Task Pane) στα δεξιά της οθόνης μας. Την πρώτη φορά που χρησιμοποιούμε το Πρόσθετο Wikipedia, πληροφορούμαστε για τα εξής:

Καινούργιο Πρόσθετο του Office (New Office Add-In):

Αυτό Το Πρόσθετο Προέρχεται Από Το Office Store. Εάν Το Εμπιστευόμαστε, Θα Έχει Πρόσβαση Στα Περιεχόμενα Των Εγγράφων, Όπου Και Θα Περιλαμβάνεται Αυτό Το Πρόσθετο

(This Add-In Comes From The Office Store. If You Trust It, It Will Have Access To The Contents Of Any Documents Where This Add-In Is Included)

Εάν συμφωνούμε, ενεργοποιούμε το κουμπί Εμπιστευόμαστε Αυτό το Πρόσθετο (Trust This Add-In), και εάν δεν είμαστε σίγουροι ενεργοποιούμε το κουμπί Δείτε Λεπτομέρειες (See Details) για περεταίρω πληροφορίες. Για χάρη αυτής της ανάρτησης, έχω ενεργοποιήσει το κουμπί Εμπιστευόμαστε Αυτό Το Πρόσθετο (Trust This Add-In) για να ενεργοποιήσω το Πρόσθετο Wikipedia.

Wikipedia Add-In for Word

Στην παρακάτω εικόνα, παρατηρούμε το Παράθυρο Εργασιών Πρόσθετο (Add-In Task Pane) στα δεξιά του παραθύρου, όπου και μπορούμε να δούμε ότι το όνομα του παραθύρου εργασιών έχει αλλάξει σε Wikipedia. Επίσης έχουμε και το γνώριμο με την ιστοσελίδα Wikipedia πλαίσιο αναζήτησης, όπου και πληκτρολογούμε αυτό το οποίο αναζητούμε.

Wikipedia Add-In for Word

Στην παρακάτω εικόνα, έχω πληκτρολογήσει στο Πλαίσιο Αναζήτησης του Wikipedia (Search Box) το κριτήριο «Greece”, για αναζήτηση. Έπειτα, έχω επιλέξει το κουμπί αναζήτησης και απευθείας εμφανίζονται τα αποτελέσματα στο παράθυρο εργασιών του Wikipedia.

Wikipedia Add-In for Word

Στο Παράθυρο Εργασιών Wikipedia (Task Pane), παρατηρούμε στο πάνω μέρος τα αποτελέσματα από τις εξής κατηγορίες, όπου και μπορούμε να επιλέξουμε αυτό που θέλουμε για να εμφανιστεί στο παράθυρο εργασιών.

Ενότητες (Sections)

Sections

Εικόνες (Images)

Images

Πλαίσιο Πληροφοριών (Infobox)

Infobox

και Σημειώσεις (References)

References

Ότι θέλουμε να εμφανίσουμε εξαρτάται από εμάς. Αφού βρούμε αυτό που μας ενδιαφέρει και θέλουμε να το εισάγουμε στο Έγγραφό μας στο Word, θα πρέπει να επιλέξουμε τις πληροφορίες που θέλουμε όπως εμφανίζεται και παρακάτω. Αφού επιλέξουμε τις πληροφορίες, στο πάνω μέρος της επιλεγμένης περιοχής, εμφανίζεται ένα σύμβολο συν μαζί με την εντολή Εισαγωγή (Insert) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

Selected Text

Αφού επιλεγεί η εντολή Εισαγωγή (Insert), το επιλεγμένο κείμενο θα εισαχθεί στο Έγγραφο του Word μαζί με την Πηγή (Source) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

Wikipedia Add-In for Word

Ένα πολύ χρήσιμο Πρόσθετο (Add-In) πιστεύω. Αντί να πλοηγούμαστε στην ιστοσελίδα της Wikipedia και να αναζητούμε αυτό που θέλουμε, να το επιλέγουμε και να το αντιγράφουμε και έπειτα να μεταφερόμαστε ξανά στο Έγγραφο του Word, με αυτό το Πρόσθετο (Add-In) έχουμε τα πάντα «στα πόδια μας».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το video που περιγράφει το Πρόσθετο Wikipedia στο Microsoft Word 365 (Wikipedia Add-In for Microsoft Word 365).

Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο Κανάλι Μου στο YouTube.

YouTube Channel

About Smart Office - philippospan

MVP: Honored with the MVP (Most Valuable Professional) for OFFICE SYSTEM title for the years 2011, 2012, 2013, 2014 and 2015 by Microsoft, for my contribution and commitment to the technical communities worldwide. Microsoft Master Specialist: This certification provides skill-verification tools that not only help assess a person's skills in using Microsoft Office programs but also the ability to quickly complete on-the-job tasks across multiple programs in the Microsoft Office system

Posted on June 13, 2017, in Microsoft Office 365 ProPlus Greek, Word 365 Greek and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Comments Off on Πρόσθετο Wikipedia Για Το Microsoft Word 365.

Comments are closed.