Τροποποίηση Επιλογών Αναζήτησης Στο Microsoft Outlook 365

Modify the Search Options in Microsoft Outlook 365

Ψάχνετε για κάποιο σημαντικό μήνυμα στο συνωστισμένο Φάκελο των Εισερχομένων (Inbox); Θέλουμε να περιορίσουμε τα αποτελέσματα της αναζήτησης; Στην σημερινή εποχή σίγουρα θα έχουμε ξοδέψει αρκετό χρόνο στην αναζήτηση διαφόρων μηνυμάτων. Σε αυτήν την ανάρτηση θα περιγράψω πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις Επιλογές Αναζήτησης (Search Options) στο Microsoft Outlook 365, το οποίο μας εξυπηρετεί στο να γίνεται η Αναζήτηση (Search) των Μηνυμάτων (Messages).

Επιλογές Αναζήτησης Στο Outlook365

Πρώτα θα πρέπει να επιλέξουμε το tab Αρχείο (File) για να περάσουμε σε προβολή Backstage, και από το πτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται, από τα αριστερά να επιλέξουμε την κατηγορία Επιλογές (Options) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

File - Options

Αφού επιλεγεί η εντολή Επιλογές (Options), εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Επιλογές του Outlook (Outlook Options), όπου και από τα αριστερά επιλέγουμε την κατηγορία Αναζήτηση (Search) όπως εμφανίζεται και παρακάτω. Σε αυτήν την κατηγορία πληροφορούμαστε ότι μπορούμε να κάνουμε Αλλαγή Του Τρόπου Αναζήτησης Στοιχείων Με Την Άμεση Αναζήτηση (Change How Items Are Searched With Instant Search). Σε αυτήν την κατηγορία, έχουμε στη διάθεσή μας δύο υποκατηγορίες όπου και μπορούμε να τροποποιήσουμε και είναι οι Προελεύσεις (Sources) και τα Αποτελέσματα (Results). Για χάρη αυτής της ανάρτησης θα περιγράψω την υποκατηγορία Αποτελέσματα (Results).

Outlook Options - Search

Η πρώτη επιλογή που έχουμε στη διάθεσή μας κάτω από την υποκατηγορία Αποτελέσματα (Results) είναι τα ακόλουθα:

 • Να Συμπεριληφθούν Αποτελέσματα Μόνο Από (Include Results Only From): Εδώ μπορούμε να καθορίσουμε από πού θα αντλούνται τα Αποτελέσματα Αναζήτησης (Search Results) και που είναι τα εξής:
 • Τον Τρέχοντα Φάκελο (Current Folder)
 • Τον Τρέχοντα Φάκελο. Το Τρέχον Γραμματοκιβώτιο Κατά την Αναζήτηση Από τον Φάκελο «Εισερχόμενα» (Current Folder. Current Mailbox When Searching From The Inbox)
 • Τον Τρέχον Γραμματοκιβώτιο (Current Mailbox)
 • Όλα Τα Γραμματοκιβώτια (All Mailboxes)

Για τις παρακάτω εντολές, θα πρέπει απλώς να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε τα κουμπιά ελέγχου που βρίσκονται στα αριστερά των εντολών, εάν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε ή όχι.

 • Να Συμπεριλαμβάνονται Μηνύματα Από Το Φάκελο Διαγραμμένα Σε Κάθε Αρχείο Δεδομένων, Κατά Την Αναζήτηση Στην Επιλογή «Όλα Τα Στοιχεία» (Include Messages From The Deleted Items Folder In Each Data File When Searching In All Items)
 • Όταν Είναι Δυνατό, Εμφάνιση Αποτελεσμάτων Κατά Την Πληκτρολόγηση Του Ερωτήματος (When Possible, Display Results As The Query Is Typed)
 • Βελτίωση Ταχύτητας Αναζήτησης Με Περιορισμό Του Αριθμού Εμφανιζόμενων Αποτελεσμάτων (Improve Search Speed By Limiting The Number Of Results Shown)
 • Επισήμανση Όρων Αναζήτησης Στα Αποτελέσματα (Highlight Search Terms In The Results)
 • Χρώμα Επισήμανσης (Highlight Color): Με την επιλογή του βέλους στα δεξιά του μαγνητικού φακού, εμφανίζεται μία ποικιλία Χρωμάτων (Colors) που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την Επισήμανση (Highlight) των Αποτελεσμάτων Αναζήτησης (Search Results).
 • Ειδοποίηση Όταν Τα Αποτελέσματα Μπορεί Να Είναι Περιορισμένα, Διότι Η Δημιουργία Ευρετηρίου Αναζήτησης Δεν Έχει Ολοκληρωθεί (Notify Me When Results Might Be Limited Because Search Indexing Is Not Complete)

Results

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να κάνουμε τις ρυθμίσεις που θέλουμε και να πατήσουμε στο κουμπί ΟΚ για να εφαρμοστούν.

Άλλος ένας τρόπος για να εντοπίσουμε το παράθυρο διαλόγου Επιλογές του Outlook (Outlook Options) είναι από τα Εργαλεία Αναζήτησης (Search Tools) που εμφανίζεται στο Outlook. Αφού εμφανιστεί, από την περιοχή Επιλογές (Options) της κορδέλας που βρίσκεται στα δεξιά επιλέγουμε την εντολή Εργαλεία Αναζήτησης (Search Tools). Από το πτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε την εντολή Επιλογές Αναζήτησης (Search Tools) όπου και πάλι εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Επιλογές του Outlook (Outlook Options)

Search Tools Tab

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το video που περιγράφει τη διαδικασία Τροποποίηση Επιλογών Αναζήτησης Στο Microsoft Outlook 365 (Modify the Search Options in Microsoft Outlook 365).

Μην ξεχάσετε να Γραφτείτε Στο Κανάλι Μου Στο YouTube.

YouTube Channel

About Smart Office - philippospan

MVP: Honored with the MVP (Most Valuable Professional) for OFFICE SYSTEM title for the years 2011, 2012, 2013, 2014 and 2015 by Microsoft, for my contribution and commitment to the technical communities worldwide. Microsoft Master Specialist: This certification provides skill-verification tools that not only help assess a person's skills in using Microsoft Office programs but also the ability to quickly complete on-the-job tasks across multiple programs in the Microsoft Office system

Posted on October 3, 2017, in Microsoft Office 365 ProPlus Greek, Outlook 365 Greek and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Comments Off on Τροποποίηση Επιλογών Αναζήτησης Στο Microsoft Outlook 365.

Comments are closed.