Ιδέες Σχεδίασης Για Λωρίδες Χρόνου Στο PowerPoint 365

Design Ideas for Timelines in PowerPoint 365

Στο PowerPoint, όταν γράφουμε ένα Χρονοδιάγραμμα (Timeline), μία Λίστα με Κουκκίδες (Bulleted List) Διαδικασιών (Process) ή Βήματα (Steps) σε μία Διαφάνεια (Slide), εμφανίζονται οι Ιδέες Σχεδίασης (Designer) του PowerPoint, έτοιμο για χρήση. Ο Σχεδιαστής (Designer) καταλαβαίνει ότι έχει να κάνει με μία Διεργασία Χρόνου (Time Process) και ανταποκρίνεται αμέσως εμφανίζοντας και απεικονίζοντας διάφορες γραφικές απεικονίσεις για να διαλέξουμε. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις Ιδέες Σχεδίασης (Design Ideas) για Χρονοδιαγράμματα (Timelines) στο PowerPoint 365 απλώς συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω.

Ιδέες Σχεδίασης για Λωρίδες Χρόνου Στο PowerPoint 365

Στην παρακάτω εικόνα, έχω δημιουργήσει μία Νέα Διαφάνεια (New Slide) και από το σημείο συγκράτησης στο μέσο της Διαφάνειας (Slide) έχω επιλέξει την εντολή να εισάγω Γραφικό SmartArt (SmartArt Graphic). Αφού επιλεγεί, εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Επιλογή Γραφικού SmartArt (Choose A SmartArt Graphic), όπου από τα αριστερά του παραθύρου επιλέγω την κατηγορία Διεργασία (Process) και μετά από το μέσο του παραθύρου επιλέγω ένα Σχέδιο Διεργασίας (Process Design) και τέλος πατάω στο κουμπί Οκ, για να εισαχθεί η Διεργασία Χρόνου (Timeline Process) στη Διαφάνεια (Slide).

Insert Smart Object

Άλλος τρόπος για να εισάγουμε ένα Γραφικό SmartArt (SmartArt Graphic), είναι να επιλέξουμε το tab Εισαγωγή (Insert) και από την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Απεικονίσεις (Illustrations), επιλέγουμε την εντολή Γραφικό SmartArt (SmartArt Graphic). Πάλι ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, καθώς ανοίγει το παράθυρο διαλόγου Επιλογή Γραφικού SmartArt (Choose A SmartArt Graphic) όπου και ακολουθούμε την διαδικασία που περιγράφηκε πιο πάνω.

Insert Smart Object

Στην παρακάτω εικόνα, έχω επιλέξει το tab Σχεδίαση (Design) και από την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Στυλ SmartArt (SmartArt Styles), έχω εφαρμόσει ένα διαφορετικό Στυλ (Style) στην Διαφάνειά (Slide) μου για να γίνει πιο καλαίσθητη η Παρουσίαση (Presentation). Στη μέση της Διαφάνειας (Slide) μπορούμε να παρατηρήσουμε τη Λωρίδα Χρόνου (Time Process) που έχω δημιουργήσει για χάρη της ανάρτησης.

Design SmartArt Styles

Στο tab Σχεδίαση (Design) της κορδέλας, στο άκρο δεξιό τμήμα της κορδέλας, παρατηρούμε την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Σχεδιαστής (Designer). Το μόνο που χρειάζεται για να πάρουμε μερικές ιδέες για τη Λωρίδα Χρόνου (Time Process), είναι να πατήσουμε στο κουμπί Ιδέες Σχεδίασης (Design Ideas), ή να περιμένουμε για μερικά δευτερόλεπτα και η Ιδέες Σχεδίασης (Design Ideas) θα ενεργοποιηθεί αυτόματα.

Design Ideas

Στην παρακάτω ιδέα, οι Ιδέες Σχεδίασης (Design Ideas) έχει ενεργοποιηθεί, και απευθείας το παράθυρο εργασιών Ιδέες Σχεδίασης (Design Ideas) εμφανίζεται. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε στο παράθυρο εργασιών, είναι να πλοηγηθούμε προς τα κάτω έτσι ώστε να εντοπίσουμε και να επιλέξουμε την Ιδέα Σχεδίασης (Design Idea) που θεωρούμε προτιμότερο για να αντιπροσωπεύσει την Παρουσίασή (Presentation) μας.

Design Ideas

Παρακάτω, έχω πλοηγηθεί στο κάτω μέρος του παραθύρου εργασιών Ιδέες Σχεδίασης (Design Ideas), όπου και μπορούμε να δούμε περισσότερες ιδέες για τη Λωρίδα Χρόνου (Time Process). Θα πρέπει να επιλέξουμε την προεπισκόπηση Μικρογραφίας (Thumbnail) για να εφαρμοστεί στην Διαφάνεια (Slide).

Design Ideas

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το video που περιγράφει τις Ιδέες Σχεδίασης Για Λωρίδες Χρόνου Στο PowerPoint 365 (Design Ideas for Timelines in PowerPoint 365).

Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο Κανάλι Μου Στο YouTube.

YouTube Channel

About Smart Office - philippospan

MVP: Honored with the MVP (Most Valuable Professional) for OFFICE SYSTEM title for the years 2011, 2012, 2013, 2014 and 2015 by Microsoft, for my contribution and commitment to the technical communities worldwide. Microsoft Master Specialist: This certification provides skill-verification tools that not only help assess a person's skills in using Microsoft Office programs but also the ability to quickly complete on-the-job tasks across multiple programs in the Microsoft Office system

Posted on December 19, 2017, in Microsoft Office 365 ProPlus Greek, PowerPoint 365 Greek and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Comments Off on Ιδέες Σχεδίασης Για Λωρίδες Χρόνου Στο PowerPoint 365.

Comments are closed.