Blog Archives

Πώς Να Κάνετε Τις Ρυθμίσεις Εκκαθάρισης Συνομιλίας Στο Outlook 365

How To Use Conversation Clean Up Settings in Outlook 365

Τι είναι η Εκκαθάριση Συνομιλίας Στο Outlook; Μπορεί να μειώσει τον αριθμό των μηνυμάτων που βρίσκονται στον Φάκελο Αλληλογραφία (Mail Folder) μας. Ανεπιθύμητα Μηνύματα (Messages) μέσα από μία Συνομιλία (Conversation) μετακινούνται στον Φάκελο Διαγραμμένα Αντικείμενα (Deleted Items Folder).

Τι είναι όμως μία Συνομιλία (Conversation) στο Outlook; Είναι ένα πλήρες σύνολο μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το πρώτο κιόλας Μήνυμα (Message) και για όλες τις Απαντήσεις (Responses), όπου όλα τα Μηνύματα (Messages) έχουν το ίδιο Θέμα (Subject). Μία Συνομιλία (Conversation) είναι επίσης γνωστό και ως Νήμα Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (Email Thread).

Τι κάνει; Μειώνει σημαντικά τον αριθμό των Μηνυμάτων (Message) στον Φάκελο Αλληλογραφίας (Mail Folder).

Εάν θέλετε να μάθετε πώς γίνονται οι ρυθμίσεις για την Εκκαθάριση Συνομιλίας (Conversation Clean Up) στο Microsoft Outlook 365 απλώς συνεχίστε να διαβάζετε την παρακάτω ανάρτηση.

Ρύθμιση Εκκαθάριση Συνομιλίας Στο Outlook 365

Read the rest of this entry

Advertisements

Τι Είναι Η Δευτερεύουσα Αλληλογραφία Στο Outlook 2016;

What Is Clutter In Outlook 2016?

Δευτερεύουσα Αλληλογραφία (Clutter): Ο διακομιστής αλληλογραφίας ελέγχει όλα τα ηλεκτρονική μηνύματα τα οποία διαβάζουμε, ελέγχει επίσης και αυτά που δεν διαβάζουμε. Όταν καταφθάνουν νέα ηλεκτρονικά μηνύματα, τα μηνύματα τα οποία συνήθως παραβλέπουμε, αγνοούμε τοποθετούνται στον Φάκελος Δευτερεύουσα Αλληλογραφία (Clutter Folder).

  • Μπορούμε να μάθουμε στην Δευτερεύουσα Αλληλογραφία (Clutter) τις προτιμήσεις μας.
  • Μπορούμε να δούμε πώς η Δευτερεύουσα Αλληλογραφία (Clutter) φιλτράρει τα μηνύματα.
  • Μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε την Δευτερεύουσα Αλληλογραφία (Clutter).

What Is Clutter in Outlook 2016

Εάν έχουμε αγοράσει το Office 2016 και δεν έχουμε συνδρομή Office 365, δεν έχουμε πρόσβαση σε χαρακτηριστικά όπως η Δευτερεύουσα Αλληλογραφία (Clutter).

Η δυνατότητα Δευτερεύουσα Αλληλογραφία (Clutter) μπορεί πρωτίστως να εξοικονομήσουμε χρόνο για τα πιο σημαντικά μας μηνύματα. Μας βοηθάει για να φιλτράρουμε τα χαμηλής προτεραιότητας μηνύματα. Ο διακομιστής αλληλογραφίας ελέγχει όλα τα μηνύματα τα οποία διαβάζουμε και αυτά τα οποία δεν διαβάζουμε. Εάν ενεργοποιήσουμε τη δυνατότητα Δευτερεύουσα Αλληλογραφία (Clutter) τότε η διεργασία αυτή γίνεται αυτοματοποιημένη. Όταν νέα μηνύματα καταφθάνουν, αυτά τα οποία συνήθως αγνοούμε, αποθηκεύονται στον Φάκελο Δευτερεύουσα Αλληλογραφία (Clutter). Εάν χρησιμοποιούμε την δυνατότητα Δευτερεύουσα Αλληλογραφία (Clutter) συχνά, αυτό γίνεται καλύτερο και καλύτερο. Εάν δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη Δευτερεύουσα Αλληλογραφία (Clutter), μπορούμε επίσης να το απενεργοποιήσουμε.

Read the rest of this entry

Επιλογές Περιήγησης Στο Outlook 2016

Navigation Options In Outlook 2016

Στο Outlook έχουμε στη διάθεσή μας την Περιοχή Πλοήγησης (Navigation Pane) για να μεταφερόμαστε γρήγορα και απλά ανάλογα με τις ανάγκες μας. Μπορούμε επίσης να αλλάξουμε τη σειρά των Προβολών του Outlook (Outlook Views) εάν το επιθυμούμε. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:

Στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου του Outlook 2016, παρατηρούμε την Περιοχή Περιήγησης (Navigation Area) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Αυτή η περιοχή αποτελείται από τις εξής εντολές

  • Αλληλογραφία (Mail): Μπορούμε να δούμε την Αλληλογραφία (Mail) μας.
  • Ημερολόγιο (Calendar): Μπορούμε να δούμε το Ημερολόγιο (Calendar) μας.
  • Επαφές (People): Μπορούμε να δούμε τις Επαφές (People) μας.
  • Σημειώσεις (Notes): Μπορούμε να δούμε τις Σημειώσεις (Notes) μας.
  • Εργασίες (Tasks): Μπορούμε να δούμε τις Εργασίες (Tasks) μας.

Navigation Pane

Read the rest of this entry

Καθορισμός Σπουδαιότητας και Διαβάθμισης στο Outlook 13

Set Importance and Sensitivity In Outlook 13

Στέλνετε τα μηνύματά σας πάντα με Υψηλή Σπουδαιότητα (High Priority); Θέλετε πάντα το επίπεδο Διαβάθμισης (Sensitivity) του μηνύματος να είναι Εμπιστευτικό (Confidential); Η διαδικασία για να αλλάξουμε το Προεπιλεγμένο Επίπεδο Σπουδαιότητας (Default Importance Level) και Προεπιλεγμένο Επίπεδο Διαβάθμισης (Default Sensitivity Level) στο Outlook, είναι πολύ απλή και θα περιγραφεί παρακάτω.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να επιλέξουμε το tab Αρχείο (File) για να περάσουμε σε προβολή backstage, και τότε από το πτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε την κατηγορία Επιλογές (Options) από τα αριστερά του μενού όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα.

File - Options - Advanced

Read the rest of this entry

Υπενθύμιση Ξεχασμένου Συνημμένου στο Outlook 13

Forgotten Attachment Reminder in Outlook 13

Υποτίθεται ότι θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ένα συνημμένο και μέχρι να θυμηθούμε να το επισυνάψουμε έχουμε ήδη στείλει το μήνυμα!!! Έτσι παίρνουμε ένα μήνυμα από τον ανώτερό μας, ρωτώντας μας που είναι το συνημμένο αρχείο ή ότι το έχουμε ξεχάσει. Ευτυχώς όμως το Outlook 13 τώρα μας προειδοποιεί ότι έχουμε ξεχάσει να επισυνάψουμε το αρχείο στο μήνυμα όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα.

Attachment Reminder

Read the rest of this entry

Ορισμός Φακέλου Για Την Εκκαθάριση Συνομιλίας

Define Clean Up Conversation Folder in Outlook

Όλοι έχουμε ακούσει για το χαρακτηριστικό της Συνομιλίας (Conversation) στο Outlook 2010 (ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να ταξινομήσουμε και να συνδέσουμε τα μηνύματά μας σε συνομιλίες). Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να Εκκαθαρίσουμε μία Συνομιλία (Clean Up a Conversation) και να καθορίσουμε έναν συγκεκριμένο φάκελο για να μετακινούνται οι συγκεκριμένες συνομιλίες;

Ο πιο απλός τρόπος είναι να κάνουμε ένα δεξί κλικ πάνω σε μία Συνομιλία (Conversation) και από το μενού συντόμευσης που εμφανίζεται να επιλέξουμε την εντολή Εκκαθάριση Συνομιλίας (Clean Up Conversation) όπως εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα.

Clean Up Conversation

Το παράθυρο διαλόγου Εκκαθάριση Συνομιλίας (Clean Up Conversation) εμφανίζεται όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα. Το παράθυρο διαλόγου αυτό μας προειδοποιεί ότι όλα τα πλεονάζοντα μηνύματα αυτής της συνομιλίας θα μετακινηθούν στο φάκελο Διαγραμμένα (Deleted).

Clean Up Conversation Warning

Από την παραπάνω εικόνα μπορούμε να επιλέξουμε την εντολή Ρυθμίσεις (Settings), ή ο δεύτερος τρόπος είναι να επιλέξουμε το tab Αρχείο (File) για να περάσουμε σε προβολή backstage και έπειτα να επιλέξουμε την εντολή Επιλογές (Options) όπως μπορούμε να δούμε στην παρακάτω εικόνα.

File - Options

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το παράθυρο διαλόγου Επιλογές του Outlook (Outlook Options) εμφανίζεται. Από τα αριστερά του παραθύρου θα πρέπει η κατηγορία Αλληλογραφία (Mail) να είναι επιλεγμένη. Τότε από το μέσο του παραθύρου θα πρέπει να πλοηγηθούμε για να εντοπίσουμε την κατηγορία Εκκαθάριση Συνομιλίας (Conversation Clean Up) όπως εμφανίζεται και παρακάτω.

Τότε επιλέγουμε το κουμπί Αναζήτηση (Browse). Το παράθυρο διαλόγου Επιλογή Φακέλου (Select Folder) εμφανίζεται όπου πρέπει να εντοπίσουμε και να επιλέξουμε τον φάκελο τον οποίο θέλουμε να καθορίσουμε έτσι ώστε όλες οι Συνομιλίες (Conversations) να μετακινηθούν.

Mail - Conversation Clean Up

Αφού έχουμε καθορίσει τον φάκελο πατάμε στο κουμπί ΟΚ δύο φορές για να κλείσουμε όλα τα ανοιχτά παράθυρα. Από εδώ και στο εξής κάθε φορά που θα χρησιμοποιούμε την Εκκαθάριση Συνομιλίας (Clean Up Conversation), τα μηνύματα θα τοποθετούνται στον φάκελο τον οποίο είχαμε καθορίσει.

Από κάτω από την κατηγορία Εκκαθάριση Συνομιλίας (Clean Up) έχουμε και τις εξής επιλογές:

  • Κατά την εκκαθάριση των υποφακέλων, δημιουργήστε εκ νέου την ιεραρχία φακέλων στο φάκελο προορισμού (When cleaning sub-folders, recreate the folder hierarchy in the destination folder)
  • Να μην γίνεται μετακίνηση μη αναγνωσμένων μηνυμάτων (Don’t move unread messages)
  • Να μην γίνεται μετακίνηση κατηγοριοποιημένων μηνυμάτων (Don’t move categorized messages)
  • Να μην γίνεται μετακίνηση μηνυμάτων με σημαίες (Don’t move flagged messages)
  • Να μην γίνεται μετακίνηση ψηφιακά υπογεγραμμένων μηνυμάτων (Don’t move digitally-signed messages)
  • Όταν μία απάντηση τροποποιεί ένα μήνυμα, να μην γίνεται μετακίνηση του αρχικού μηνύματος (When a reply modifies a message, don’t move the original)

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το video για το πώς μπορούμε να ρυθμίσουμε το Outlook να μετακινεί συνομιλίες σε κάποιον συγκεκριμένο φάκελο.

%d bloggers like this: