Blog Archives

Προειδοποίηση Ασφαλείας Στο Office 2013

Security Warning in Office 2013

Σε προηγούμενο post είχα περιγράψει για το πώς το Office 2013 και τα Windows 8 μας προστατεύουν από αρχεία που προήλθαν από το Διαδίκτυο ή ως συνημμένα αρχεία από το Outlook.

Μερικά αρχεία που προέρχονται από το Διαδίκτυο ή από συνημμένο αρχείο του Outlook περιέχουν ενεργό περιεχόμενο με συνδέσεις. Όταν λοιπόν ανοίγουμε ένα τέτοιο αρχείο μία λωρίδα Προειδοποίησης Ασφαλείας (Security Warning) εμφανίζεται, το οποίο αναγράφει ότι Η Αυτόματη Ενημέρωση Συνδέσεων Έχει Απενεργοποιηθεί (Automatic Updates Of Links Has Been Disabled) όπως εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα. Εάν είμαστε σίγουροι για την προέλευση του αρχείου μπορούμε να πατήσουμε στο κουμπί Ενεργοποίηση Περιεχομένου (Enable Content) ώστε να μπορέσουμε να το επεξεργαστούμε και να το αναγνώσουμε.

Security Warning - Enable Content

Read the rest of this entry

Advertisements

Security Warning in Office 2013

In the previous post of mine I mentioned about how Office 2013 and Windows 8 protects us from files that we wave downloaded from the Internet or received one as an a attachment from Outlook.

Some files that we have downloaded from Internet or received as an attachment from Outlook contain active content with links. When we open a file like that, a Security Warning line appears below the ribbon as we can see in the image below. The Security Warning informs us that Automatic Updates Of Links Has Been Disabled. If we are sure about the file we can press the Enable Content button in order to edit and view the file.

Security Warning - Enable Content

Read the rest of this entry

How To Make Word Warn Us When We Save Or Print A File With Tracked Revisions

Πώς Να Κάνουμε Το Word Να Μας Προειδοποιεί Όταν Πρόκειται Να Εκτυπώσουμε Ή Να Αποθηκεύσουμε Ένα Αρχείο Με Εντοπισμένες Αναθεωρήσεις.

Εάν έχουμε χρησιμοποιήσει την Παρακολούθηση Αλλαγών (Tracking Changes) για έγγραφά του Word, μπορεί αρκετοί από εμάς να έχουμε κάνει το λάθος να στείλουμε ένα έγγραφό μαζί με τις αναθεωρήσεις μας ακόμα στο έγγραφο, και ορατό σε όλους τους παραλήπτες που το μόνο που είχαν να κάνουν είναι να ενεργοποιήσουν το Παράθυρο της Αναθεώρησης για να εμφανιστούν οι αναθεωρήσεις και οι αλλαγές.

Μία λύση ήταν να χρησιμοποιήσουμε τον Έλεγχο Εγγράφου (Document Inspector )όπου είχα αναφερθεί στη δυνατότητα που μας παρέχει το Word να ελέγχουμε το έγγραφό μας για κρυμμένα δεδομένα ή προσωπικά στοιχεία που μπορεί να βρίσκονται στο έγγραφο.

Τι γίνεται όμως όταν ξεχνάμε να χρησιμοποιήσουμε τον Έλεγχο Εγγράφου (Document Inspector) και θέλουμε να μας προειδοποιεί το Word κάθε φορά που εντοπίζει κάτι;

Η λύση είναι να ενεργοποιήσουμε μία επιλογή στο Word η οποία θα μας προειδοποιεί κάθε φορά που θέλουμε να εκτυπώσουμε ή να αποθηκεύσουμε ένα έγγραφο που περιέχει αναθεωρημένες πληροφορίες, ή ακόμα και όταν προσπαθούμε να το αποστείλουμε το έγγραφό μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο χρησιμοποιώντας τις επιλογές του Word.

Για να ενεργοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα θα πρέπει να επιλέξουμε το tab Αρχείο (File) για να περάσουμε σε προβολή backstage και από το πτυσσόμενο μενού να επιλέξουμε την κατηγορία Επιλογές (Options). Από το παράθυρο Επιλογές (Options) που εμφανίζεται επιλέγουμε την κατηγορία Κέντρο Αξιοπιστίας (Trust Center) και έπειτα από το κάτω δεξί μέρος του παραθύρου επιλέγουμε την εντολή Ρυθμίσεις Κέντρου Αξιοπιστίας (Trust Center Settings).

01

Από το παράθυρο διαλόγου Κέντρο Αξιοπιστίας (Trust Center Settings) επιλέγουμε από τα αριστερά του παραθύρου την κατηγορία Επιλογές Απορρήτου (Privacy Settings). Έπειτα στην περιοχή του παραθύρου που αναγράφει Ρυθμίσεις Για Συγκεκριμένο Έγγραφο (Document Specific Settings) ενεργοποιούμε το κουμπί ελέγχου στα αριστερά της εντολής Προειδοποίηση Πριν Από Την Εκτύπωση, Την Αποθήκευση Ή Την Αποστολή Ενός Αρχείο Που Περιέχει Εντοπισμένες Αλλαγές Ή Σχόλια (Warn Before Printing, Saving Or Sending A File That Contains Tracked Changes Or Comments).

02

Αφού το ενεργοποιήσουμε πατάμε το κουμπί ΟΚ σε όλα τα ανοιχτά παράθυρα διαλόγου για να επιστρέψουμε στο έγγραφό μας.

Για να δούμε λοιπόν πώς μας προειδοποιεί το Word σε περίπτωση που υπάρχουν εντοπισμένες αλλαγές ή σχόλια στο έγγραφό μας: Είτε επιλέξουμε να αποθηκεύσουμε, να εκτυπώσουμε ή να αποστείλουμε το έγγραφο ως συνημμένο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τις επιλογές του Word θα εμφανιστεί:

Κατά την Αποθήκευση (Save):

03

Κατά την Εκτύπωση (Print):

04

Κατά την Αποστολή (Sending):

05

Οπότε θα έπρεπε να ενεργοποιήσουμε τον Έλεγχο Εγγράφου (Document Inspector), για να καταργηθούν όλα τα προσωπικά δεδομένα που θεωρούμε εμείς απαραίτητα.

How To Make Word Warn Us When We Save, Print Or Send A File With Tracked Revisions

If we have used the Tracking Changes option for our Word documents, a lot of us probably made the mistake of sending out our document that still show our revisions in our file, visible to anyone who knows how to turn on the option to display the revisions and the changes.

A solution would be to use the Document Inspector, where I had mentioned about the possibility that Word offers us to check our document for hidden data and personal information that might be in the document.

What happens though when we forget to use the Document Inspector; and we want to be warned every time that some information is still hidden.

The solution is to activate an option in Word, in order to be warned every time we want to Print, Save or even Send our document by e-mail using Word.

To activate it we must select the tab File and then from Backstage view and then to select the category Options. From the Word Options window that appears we select the category Trust Center and then from the bottom right area of the window to select the command Trust Center Settings.

06

From the Trust Center Settings window that appears we select from the left of the window the category Privacy Settings. Then from the area of the window named Document Specific Settings we activate the command button left from the command Warn Before Printing, Saving Or Sending A File That Contains Tracked Changes Or Comments.

07

Once activated, we press OK to all the open windows in order to return to our document.

Let’s see how Word warns us in case there are some revisions or comments in our document. Whether we select to save, print, or send our document by e-mail using Word options the following windows will appear:

Save:

08

Print:

09

Send:

10

Then we must use Document Inspector in order to remove all the personal information that we think is necessary.

%d bloggers like this: