Blog Archives

Αυτόματη Λήψη Εικόνων Στο Outlook 13

Automatic Download Pictures Outlook 13

Έχετε αντιμετωπίσει καμιά φορά προβλήματα με τις εικόνες που λαμβάνεται σε μηνύματα του Outlook; Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε λήψη, ή κάντε αλλαγή ρυθμίσεων αυτόματης λήψης, εντολές που φαίνονται αρκετά περίπλοκες; Το Outlook συμβάλει στην προστασία του απορρήτου μας, αυτό είναι σίγουρο.  Σε αυτήν την δημοσίευση θα περιγράψω τις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας όταν πρόκειται να κάνουμε λήψη εικόνων στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνουμε.

Στα δεξιά του παραθύρου του Outlook και στην Περιοχή Προεπισκόπησης Μηνύματος (Preview Pane) παρατηρούμε ότι το μήνυμα που έχουμε λάβει, δεν εμφανίζει τις εικόνες. Ακριβώς από κάτω εμφανίζεται μία Πληροφοριακή Λωρίδα (Informational Ribbon) που αναφέρει τις εξής πληροφορίες:

Κάντε Κλικ Εδώ, Για Να Κάνετε Λήψη Των Εικόνων. Για Να Συμβάλει Στην Προσταστία Του Απορρήτου Σας, Το Outlook Απέτρεψε Την Αυτόματη Λήψη Ορισμένων Εικόνων Σε Αυτό Το Μήνυμα (Click Here To Download Pictures. To Help Protect Your Privacy, Outlook Prevented Automatic Download Of Some Pictures In This Message)

Click To Download

Read the rest of this entry

Advertisements

Automatic Download Pictures in Outlook 13

Have you ever had problems viewing images in messages that you received in Outlook? Click to download or change download settings are too confusing? Outlook helps protect our privacy, that’s for sure. In this post, I will describe the options that we have when it comes to downloading images in mail that we receive.

At the right of Outlook and at the Preview Pane we notice that the mail that we have received, that it doesn’t display the images. Right below the message we are provided with an Informational ribbon which mentions the following:

Click Here To Download Pictures. To Help Protect Your Privacy, Outlook Prevented Automatic Download Of Some Pictures In This Message.

Click To Download

Read the rest of this entry

Ασφάλεια – Απεμπλοκή Ενός Αρχείου του Office 2013

Security – Unblock A Office 2013 File

Σε ένα προηγούμενο post είχα αναφερθεί στη λειτουργία Προστασία Προβολής (Protected View) στο Office 2010. Τώρα με το Office 2013 και τα Windows 8 η λειτουργία είναι πολύ πιο ασφαλής.

Πρώτα από όλα ας θυμηθούμε τη λειτουργία Προστασία Προβολής (Protected View). Η Προστασία Προβολής (Protected View) εμφανίζεται όταν κατεβάζουμε αρχεία από το Διαδίκτυο ή όταν αποθηκεύουμε συνημμένα αρχεία από το Outlook. Είτε κατεβάζουμε ένα αρχείο από το Διαδίκτυο ή ανοίγουμε ένα συνημμένο αρχείο από το Outlook, μία Λωρίδα Προειδοποίησης (Security Warning) εμφανίζεται κάτω από την κορδέλα που μας πληροφορεί το εξής: Προσοχή – Τα Αρχεία Από Το Internet Μπορεί Να Περιέχουν Ιούς. Εκτός Και Αν Θέλετε Να Το Επεξεργαστείτε, Είναι Ασφαλέστερα Να Παραμείνετε Σε Προστατευμένη Προβολή (Be Careful-Files From The Internet Can Contain Viruses. Unless you need to edit, it’s safer to stay in Protected View) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Εάν είμαστε σίγουροι για το αρχείο ότι είναι ασφαλές μπορούμε να πατήσουμε στο κουμπί Ενεργοποίηση Επεξεργασίας (Enable Content) που εμφανίζεται στα δεξιά της λωρίδας και να το επεξεργαστούμε και να το αναγνώσουμε.

Protected View

Read the rest of this entry

Security – Unblock An Office 2013 File

In a previous post of mine I mentioned about the Protected View in Office 2010. Now with Office 2013 and Windows 8 things are much more secure.

First of all let’s refresh our memory about Protected View. Protected View appears when we download files from the Internet, or when we open attachments from Outlook basically.

When we open a file either that came from the Internet or an attachment from Outlook, a Security Warning line appears below the ribbon which notifies us that Be Careful-Files From The Internet Can Contain Viruses. Unless you need to edit, it’s safer to stay in Protected View as shown in the image below. If we are sure about the file we can press the Enable Content button in order to edit and view the file.

Protected View

Read the rest of this entry

How To Make Word Warn Us When We Save Or Print A File With Tracked Revisions

Πώς Να Κάνουμε Το Word Να Μας Προειδοποιεί Όταν Πρόκειται Να Εκτυπώσουμε Ή Να Αποθηκεύσουμε Ένα Αρχείο Με Εντοπισμένες Αναθεωρήσεις.

Εάν έχουμε χρησιμοποιήσει την Παρακολούθηση Αλλαγών (Tracking Changes) για έγγραφά του Word, μπορεί αρκετοί από εμάς να έχουμε κάνει το λάθος να στείλουμε ένα έγγραφό μαζί με τις αναθεωρήσεις μας ακόμα στο έγγραφο, και ορατό σε όλους τους παραλήπτες που το μόνο που είχαν να κάνουν είναι να ενεργοποιήσουν το Παράθυρο της Αναθεώρησης για να εμφανιστούν οι αναθεωρήσεις και οι αλλαγές.

Μία λύση ήταν να χρησιμοποιήσουμε τον Έλεγχο Εγγράφου (Document Inspector )όπου είχα αναφερθεί στη δυνατότητα που μας παρέχει το Word να ελέγχουμε το έγγραφό μας για κρυμμένα δεδομένα ή προσωπικά στοιχεία που μπορεί να βρίσκονται στο έγγραφο.

Τι γίνεται όμως όταν ξεχνάμε να χρησιμοποιήσουμε τον Έλεγχο Εγγράφου (Document Inspector) και θέλουμε να μας προειδοποιεί το Word κάθε φορά που εντοπίζει κάτι;

Η λύση είναι να ενεργοποιήσουμε μία επιλογή στο Word η οποία θα μας προειδοποιεί κάθε φορά που θέλουμε να εκτυπώσουμε ή να αποθηκεύσουμε ένα έγγραφο που περιέχει αναθεωρημένες πληροφορίες, ή ακόμα και όταν προσπαθούμε να το αποστείλουμε το έγγραφό μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο χρησιμοποιώντας τις επιλογές του Word.

Για να ενεργοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα θα πρέπει να επιλέξουμε το tab Αρχείο (File) για να περάσουμε σε προβολή backstage και από το πτυσσόμενο μενού να επιλέξουμε την κατηγορία Επιλογές (Options). Από το παράθυρο Επιλογές (Options) που εμφανίζεται επιλέγουμε την κατηγορία Κέντρο Αξιοπιστίας (Trust Center) και έπειτα από το κάτω δεξί μέρος του παραθύρου επιλέγουμε την εντολή Ρυθμίσεις Κέντρου Αξιοπιστίας (Trust Center Settings).

01

Από το παράθυρο διαλόγου Κέντρο Αξιοπιστίας (Trust Center Settings) επιλέγουμε από τα αριστερά του παραθύρου την κατηγορία Επιλογές Απορρήτου (Privacy Settings). Έπειτα στην περιοχή του παραθύρου που αναγράφει Ρυθμίσεις Για Συγκεκριμένο Έγγραφο (Document Specific Settings) ενεργοποιούμε το κουμπί ελέγχου στα αριστερά της εντολής Προειδοποίηση Πριν Από Την Εκτύπωση, Την Αποθήκευση Ή Την Αποστολή Ενός Αρχείο Που Περιέχει Εντοπισμένες Αλλαγές Ή Σχόλια (Warn Before Printing, Saving Or Sending A File That Contains Tracked Changes Or Comments).

02

Αφού το ενεργοποιήσουμε πατάμε το κουμπί ΟΚ σε όλα τα ανοιχτά παράθυρα διαλόγου για να επιστρέψουμε στο έγγραφό μας.

Για να δούμε λοιπόν πώς μας προειδοποιεί το Word σε περίπτωση που υπάρχουν εντοπισμένες αλλαγές ή σχόλια στο έγγραφό μας: Είτε επιλέξουμε να αποθηκεύσουμε, να εκτυπώσουμε ή να αποστείλουμε το έγγραφο ως συνημμένο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τις επιλογές του Word θα εμφανιστεί:

Κατά την Αποθήκευση (Save):

03

Κατά την Εκτύπωση (Print):

04

Κατά την Αποστολή (Sending):

05

Οπότε θα έπρεπε να ενεργοποιήσουμε τον Έλεγχο Εγγράφου (Document Inspector), για να καταργηθούν όλα τα προσωπικά δεδομένα που θεωρούμε εμείς απαραίτητα.

How To Make Word Warn Us When We Save, Print Or Send A File With Tracked Revisions

If we have used the Tracking Changes option for our Word documents, a lot of us probably made the mistake of sending out our document that still show our revisions in our file, visible to anyone who knows how to turn on the option to display the revisions and the changes.

A solution would be to use the Document Inspector, where I had mentioned about the possibility that Word offers us to check our document for hidden data and personal information that might be in the document.

What happens though when we forget to use the Document Inspector; and we want to be warned every time that some information is still hidden.

The solution is to activate an option in Word, in order to be warned every time we want to Print, Save or even Send our document by e-mail using Word.

To activate it we must select the tab File and then from Backstage view and then to select the category Options. From the Word Options window that appears we select the category Trust Center and then from the bottom right area of the window to select the command Trust Center Settings.

06

From the Trust Center Settings window that appears we select from the left of the window the category Privacy Settings. Then from the area of the window named Document Specific Settings we activate the command button left from the command Warn Before Printing, Saving Or Sending A File That Contains Tracked Changes Or Comments.

07

Once activated, we press OK to all the open windows in order to return to our document.

Let’s see how Word warns us in case there are some revisions or comments in our document. Whether we select to save, print, or send our document by e-mail using Word options the following windows will appear:

Save:

08

Print:

09

Send:

10

Then we must use Document Inspector in order to remove all the personal information that we think is necessary.

%d bloggers like this: