Πώς Να Εφαρμόσετε Εφέ Εναλλαγής Διαφανειών Στο Microsoft PowerPoint;

Microsoft PowerPoint Blog Banner

How To Apply Transitions To Slides In Microsoft PowerPoint?

Τι είναι όμως τα Εφέ Εναλλαγής Διαφανειών; Είναι εφέ κίνησης που συμβαίνουν κατά την Προβολή Παρουσίασης (Slide Show) και όταν μετακινούμαστε από μία Διαφάνεια (Slide) στην Επόμενη Διαφάνεια (Next Slide) κατά την διάρκεια της Παρουσίασης (Presentation). Μπορούμε να ελέγξουμε την ταχύτητα των Μεταβάσεων (Transitions), μπορούμε να εισάγουμε Ήχο (Sound) εάν θέλουμε, και μπορούμε ακόμα και να τροποποιήσουμε τις τα στοιχεία ελέγχου αυτών των Εφέ Μετάβασης (Slide Transitions).

Πώς Να Εφαρμόσετε Εφέ Εναλλαγής Διαφανειών Στο Microsoft PowerPoint

Μην μπερδεύετε τα Εφέ Εναλλαγής Διαφανειών (Slide Transitions) με τα Εφέ Κίνησης (Animations). Όπως αναφέρθηκα τα Εφέ Εναλλαγής Διαφανειών (Slide Transitions) αφορούν τα εφέ μετάβασης μίας Διαφάνειας (Slide) σε μία άλλη Διαφάνεια (Slide), ενώ τα Εφέ Κίνησης (Animations) έχει να κάνει με το πώς συμπεριφέρονται όλα τα αντικείμενα μέσα στη Διαφάνεια (Slide).

Μείνετε Συντονισμένοι Για Να Μάθετε Πώς Να Εφαρμόσετε Εφέ Εναλλαγής Διαφανειών Στο Microsoft PowerPoint (How To Apply Transitions To Slides in Microsoft PowerPoint).

Στην παρακάτω εικόνα, έχω δημιουργήσει μία Παρουσίαση (Presentation) του PowerPoint βασισμένο σε ένα Πρότυπο (Template), η οποία περιέχει 10 Διαφάνειες (Slides).

How To Apply Transitions To Slides In Microsoft Powerpoint?

Για να εφαρμόσουμε μία Μετάβαση (Transition) σε μία Διαφάνεια (Slide), θα πρέπει να επιλέξουμε το tab Μεταβάσεις (Transitions) της κορδέλας όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Θα πρέπει να επιλέξουμε την Διαφάνεια (Slide) στην Παρουσίαση (Presentation) στην οποία θέλουμε να εφαρμόσουμε Μετάβαση (Transition). Έπειτα εντοπίζουμε την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Μετάβαση Σε Αυτήν Την Διαφάνεια (Transition To This Slide). Με μία γρήγορη ματιά, μπορούμε να δούμε ότι καμία Μετάβαση (Transition) δεν έχει εφαρμοστεί.

How To Apply Transitions To Slides In Microsoft Powerpoint?

Επιλέγω την Μετάβαση Ώθηση (Push Transition), και απευθείας έχουμε μία Ζωντανή Προεπισκόπηση (Live Transition) της Μετάβασης Ώθησης (Push Transition), όπως εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα. Για το παρακάτω παράδειγμα, μπορούμε να δούμε τη συγκεκριμένη Διαφάνεια (Slide) να ωθείται από το Κάτω (Bottom) μέρος προς τα Επάνω (Top).

How To Apply Transitions To Slides In Microsoft Powerpoint?

Εάν ανοίξουμε το πτυσσόμενο μενού Μετάβαση Για Αυτή Την Διαφάνεια (Transitions To This Slide), θα μπορούμε να δούμε όλες τις διαθέσιμες Μεταβάσεις (Transitions) που μπορούμε να εφαρμόσουμε στις Διαφάνειες (Slides). Οι Μεταβάσεις (Transitions) είναι χωρισμένες σε τρεις κατηγορίες:

Διακριτική (Subtle): Αυτοί είναι οι πιο βασικοί τύποι Μεταβάσεων (Transitions). Απλές κινήσεις για μετακίνηση μεταξύ Διαφανειών (Slides).

Συναρπαστικά (Exciting): Αυτές χρησιμοποιούν πιο σύνθετες κινήσεις για μετακίνηση μεταξύ των Διαφανειών (Slides).

Δυναμικό Περιεχόμενο (Dynamic Content): Αυτές οι Μεταβάσεις (Transitions) επηρεάζουν μόνο το περιεχόμενο, όπως το Κείμενο (Text) ή Εικόνες (Images).

Το μόνο που απομένει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε τη Μετάβαση (Transition) που θέλουμε. Εφόσον εφαρμόσουμε μία Μετάβαση (Transition) σε μία Διαφάνεια (Slide), όπως αναφέρθηκα θα έχουμε και μία Ζωντανή Προεπισκόπηση (Live Preview) της Μετάβασης (Transition). Εάν θέλουμε να δούμε την Μετάβαση (Transition) και πάλι, μπορούμε να επιλέξουμε την εντολή Προεπισκόπηση (Preview) που βρίσκεται στην αριστερή περιοχή του tab Μεταβάσεις (Transitions).

How To Apply Transitions To Slides In Microsoft Powerpoint?

Ανάλογα με την Μετάβαση (Transition) που έχουμε εφαρμόσει στη Διαφάνεια (Slide), οι Επιλογές Εφέ (Effect Options) θα είναι διαφορετικές για κάθε Μετάβαση (Transition). Στα δεξιά της περιοχή Μετάβαση Για Αυτήν Την Διαφάνεια (Transitions To This Slide), βρίσκεται η εντολή Επιλογές Εφέ (Effect Options). Αφού επιλεγεί η εντολή, θα δούμε και όλες τις επιλογές που έχουμε για τη Μετάβαση Σβήσιμο (Wipe Transition), που έχει εφαρμοστεί στη συγκεκριμένη Διαφάνεια (Slide). Μερικές από αυτές τις επιλογές είναι Από Δεξιά (From Right), Από Επάνω (From Top), Από Αριστερά (From Left), Από Κάτω (From Bottom), Από Επάνω Δεξιά (From Top Right), Από Κάτω Δεξιά (From Bottom Right), Από Επάνω Αριστερά (From Top Left), Από Κάτω Αριστερά (From Bottom Left). Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να επιλέξουμε την Επιλογή (Option) που θέλουμε για τη Μετάβαση Σβήσιμο (Wipe Transition).

How To Apply Transitions To Slides In Microsoft Powerpoint?

Μπορούμε να εισάγουμε και Ήχο (Sound) κατά τη διάρκεια του Εφέ Μετάβασης Διαφάνειας (Slide Transition Effect) εάν θέλουμε. Από την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Χρονισμός (Time) που βρίσκεται στο tab Μεταβάσεις (Transitions), επιλέγουμε το πτυσσόμενο μενού δίπλα στην εντολή Ήχος (Sound) και επιλέγουμε έναν προκαθορισμένο Ήχο (Sound). Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της Μετάβασης Διαφάνειας (Slide Transition) ο Ήχος (Sound) που έχουμε επιλέξει θα αναπαραχθεί.

How To Apply Transitions To Slides In Microsoft Powerpoint?

Στην περιοχή Χρονισμός (Timing) της κορδέλας που βρίσκεται στο tab Μεταβάσεις (Transitions) έχουμε επίσης και τις εξής εντολές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε:

  • Διάρκεια (Duration): Μπορούμε να καθορίσουμε τη Χρονική Διάρκεια (Duration) για τη Μετάβαση Διαφάνειας (Slide Transition).
  • Εφαρμογή Σε Όλες (Apply To All): Με την επιλογή της εντολής, οποιαδήποτε Μετάβαση Διαφάνειας (Slide Transition), Επιλογές Εφέ (Effect Options), Ήχο (Sound) και Διάρκεια (Duration) είχαμε καθορίσει, θα εφαρμοστούν σε όλες τις Διαφάνειες (Slides) της Παρουσίασης (Presentation).

Διαδοχή Διαφάνειας (Advance Slide Area):

  • Με Κλικ του Ποντικιού (On Mouse Click): Με την ενεργοποίηση της εντολής, καθορίζουμε ότι η Μετάβαση Διαφάνειας (Slide Transition) θα συμβεί με το κλικ του ποντικιού μας.
  • Μετά Από (After): Με την ενεργοποίηση της εντολής και τη ρύθμιση των Δευτερολέπτων (Seconds), καθορίζουμε πόσο μετά θα εφαρμοστεί η Μετάβαση Διαφάνειας (Slide Transition).

How To Apply Transitions To Slides In Microsoft Powerpoint?

Απλώς να θυμάστε ότι οι Μεταβάσεις Διαφανειών (Slide Transitions) προσθέτουν μία πινελιά ολοκλήρωσης για την Προβολή Παρουσίασης (Slideshow) με την προσθήκη οπτικών μεταβάσεων. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε μία πιο επαγγελματική εμφάνιση που κερδίζει περισσότερη προσοχή, αρκεί να μην το παρακάνουμε.

Παρακάτω παρακολουθήσετε και το βίντεο που περιγράφει Πώς Να Εφαρμόσετε Εφέ Εναλλαγής Διαφανειών Στο Microsoft PowerPoint; (How To Apply Transitions To Slides In Microsoft PowerPoint?)

και …

Εγγραφείτε Σας Παρακαλώ Στο Κανάλι Μου Στο YouTube.

SubscribeGreek

About Smart Office - philippospan

MVP: Honored with the MVP (Most Valuable Professional) for OFFICE SYSTEM title for the years 2011, 2012, 2013, 2014 and 2015 by Microsoft, for my contribution and commitment to the technical communities worldwide. Microsoft Master Specialist: This certification provides skill-verification tools that not only help assess a person's skills in using Microsoft Office programs but also the ability to quickly complete on-the-job tasks across multiple programs in the Microsoft Office system

Posted on January 24, 2022, in Microsoft Office 365 ProPlus Greek, PowerPoint 365 Greek and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Comments Off on Πώς Να Εφαρμόσετε Εφέ Εναλλαγής Διαφανειών Στο Microsoft PowerPoint;.

Comments are closed.